Stadsdeel Amsterdam-Noord

Intercultureel tuinieren voor vrouwen

Bent u vrouw, houdt u van tuinieren en woont u in Amsterdam-Noord? Dan is intercultureel tuinieren misschien iets voor u. Gedurende 20 weken krijgen alle deelnemers aan dit project een eigen stukje tuin waar ze onder begeleiding groenten, kruiden en bloemen kunnen verbouwen. Het project start op dinsdag 13 mei 2008.

De oogst uit het eigen tuintje (zoals pompoen, mais, tijm en aardappels) mogen de deelneemsters mee naar huis nemen. De Stichting Hart voor Natuur geeft deskundig advies dus niemand hoeft verstand te hebben van tuinieren.

Door samen te werken en te praten leren de deelnemende vrouwen elkaar en elkaars cultuur beter kennen. De afdeling Natuur- en Milieu Educatie van het stadsdeel organiseert de bijeenkomsten samen met Opbouwwerk Noord en de aanjager voor Nieuwendam.

Meer informatie

De bijeenkomsten vinden plaats op het schooltuinencomplex aan het J. van Heekpad 3 in Nieuwendam Noord van 9.00 tot 11.00 uur. Het project start op 13 mei, de laatste bijeenkomst is in oktober. Kosten zijn 1 euro per bijeenkomst.

Aanmelden

Als u zich wilt aanmelden dan kunt u bellen of e-mailen met de heer M. Hup van de afdeling Natuur- en Milieu Educatie.

Telefoon: 020 632 5750.
E-mail: m.hup@noord.amsterdam.nl