Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Herken & voorkom een beroerte (28-04-2008)

Mini-informatiemarkt St Jansdal

Voor de 4e keer wordt in 14 Europese landen de Europese dag van de beroerte georganiseerd; dit jaar op dinsdag 13 mei. In Nederland is de CVA-vereniging âSamen Verderâ organisator van het landelijk gebeuren. De afdeling neurologie van ziekenhuis St Jansdal vindt informatie over preventie erg belangrijk en sluit zich graag bij de landelijke activiteiten aan.

In de centrale hal staan die dag van 13.00 â 16.00 uur kramen met informatie over de beroerte ofwel CVA, de risicofactoren (bloeddruk, cholesterol, glucose, overgewicht), een gezonde leeftstijl (bewegen, roken) en voedingspatronen. Wilt u weten of behoort tot de risicogroep, dan kunt u een aantal metingen laten doen: van bloeddruk, suikergehalte in het bloed en vetpercentage. Ook zal een dvd getoond worden over de symptomen van een beroerte, hoe je de snel kunt herkennen (Be FAST) en dat een patiënt zo snel mogelijk moet worden opgenomen zodat hij eventueel voor trombolyse in aanmerking kan komen.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij twee verpleegkundigen van 3 West: Jenny Boer en Willemijn de Groot, telefoon (0341) 463782.
---