Gemeente Valkenswaard

Informatieavond bouwontwikkeling Reisvennestraat

Informatieavond bouwontwikkeling Reisvennestraat

Op dinsdag 13 mei aanstaande organiseert de gemeente samen met Woningbelang een informatieavond over een nieuwe ontwikkeling aan de Reisvennestraat in Valkenswaard. Het betreft een bouwplan op het terrein waar voorheen café-zaal De Rietvink stond (destijds huisnummer 34). Het pand van De Rietvink is inmiddels gesloopt. Het nieuwe bouwplan bestaat uit de realisatie van 12 grondgebonden woningen op deze locatie.

Initiatiefnemer van het bouwplan is Woningbelang uit Valkenswaard. Samen met Woningbelang heeft de gemeente een gebiedsvisie laten opstellen voor de nieuwe ontwikkeling. De gebiedsvisie heeft van 20 september tot en met 17 oktober 2007 voor iedereen ter inzage gelegen en is op 18 december 2007 vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. Om de voorgestelde ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken zal een vrijstellingsprocedure gevolgd worden op grond van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Naar verwachting kan deze procedure medio mei/begin juni aanstaande van start gaan.

Om omwonenden tijdig te informeren over de nieuwe ontwikkeling, organiseert de gemeente, samen met Woningbelang, een informatiebijeenkomst op dinsdag 13 mei aanstaande. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in het gebouw van buurtvereniging 't Huukske aan de Klappermanstraat 17 in Valkenswaard. Tijdens deze bijeenkomst wordt informatie gegeven over de bouwontwikkeling, het inrichtingsplan voor de omgeving, de ruimtelijke procedure en de planning van de werkzaamheden. Vanzelfsprekend is er voor aanwezigen ook gelegenheid om vragen te stellen.

De direct omwonenden/ belanghebbenden worden per brief uitgenodigd voor de informatieavond. De avond is ook toegankelijk voor overige belangstellenden. Met eventuele vragen kunt u terecht bij mevrouw I. van Middelaar, projectmanager van Woningbelang. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 040-2083854.