Gemeente Binnenmaas

Informatieavond Nieuweweg 12a 's-Gravendeel op 13 mei

Op dinsdag 13 mei wordt een informatiebijeenkomst gehouden over het . De plannen voorzien in de bouw van tien starterswoningen, acht woningen in de eerste twee bouwlagen en twee woningen in de kap. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de raadzaal van het voormalige gemeentehuis in s-Gravendeel. De avond wordt geleid door de verantwoordelijk wethouder van de gemeente Binnenmaas, mevr. A. Callewaert-de Groot. Namens de initiatiefnemer, de heer A. Mossafaian, is de architect, de heer R. Buis aanwezig om een toelichting te geven op de plannen en vragen te beantwoorden.

Woningbouwproject Nieuweweg 12a in s-Gravendeel Woningbouwproject Nieuweweg 12a in s-Gravendeel

Tekeningen Nieuweweg 12a te 's-Gravendeel download

Klankbordgroep

Ten behoeve van een goede communicatie over de plannen is op de informatieavond van 18 december 2007 een klankbordgroep ingesteld. In de afgelopen maanden zijn de vragen en kanttekeningen bij de plannen, zoals die naar voren zijn gekomen tijdens de informatieavond op 18 december, verder uitgewerkt en besproken in de klankbordgroep. Zo zijn de plannen aangepast op de punten parkeren, kleur- en materiaalgebruik en de afstand van de bebouwing tot de perceelsgrenzen. In het klankbordgroepoverleg op 2 april is geconcludeerd dat de vragen en kanttekeningen bij de plannen voldoende zijn uitgewerkt om een informatieavond te houden en de ruimtelijke procedure te starten.

Planning en procedure

Voordat met de bouw kan worden gestart, moeten de wettelijk verplichte ruimtelijke procedures worden doorlopen. Dat is nodig omdat het bouwplan voor het perceel Nieuweweg 12a op dit moment niet past in het bestemmingsplan. Op 22 april 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten een informatieavond te houden en de vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening te starten. Na de informatieavond op 13 mei 2008 wordt het bouwplan vanaf 19 mei ter inzage gelegd voor een periode van 6 weken. In die periode kan een ieder zienswijzen inbrengen over het plan. Deze zienswijzen betrekt het college van burgemeester en wethouders in het besluit over het verlenen van de vrijstelling. Als de vrijstelling wordt verleend, kan de initiatiefnemer vervolgens de bouwaanvraag indienen voor de bouwtechnische beoordeling. Pas als dat is gebeurd, kan een bouwvergunning worden verleend. Daarna kan daadwerkelijk worden gebouwd. Naar verwachting zal dat in de vierde kwartaal van 2008 zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de projectleider van de gemeente Binnenmaas, Paul Rijken, telefoon 078-6334537 of per e-mail: paul.rijken@binnenmaas.nl

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl