Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Baggerwerkzaamheden Bilwijkerweg in Stolwijk

Op dinsdag 13 mei 2008 start het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard met het baggeren van de wegsloten van de Bilwijkerweg in Stolwijk. Loonbedrijf De Vries uit Stolwijk voert deze werkzaamheden uit.

Een pompinstallatie op een trekker zuigt de baggerspecie uit de watergangen. Vervolgens gaat de bagger via persleidingen naar een baggerdepot. Dit depot is gelegen ten zuiden van de Bilwijkerweg. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met vrijdag 20 juni 2008.

De baggerwerkzaamheden zijn nodig om een goede water aan- en afvoer in het gebied te kunnen garanderen en de waterkwaliteit te verbeteren. Tijdens de werkzaamheden houden we uiteraard rekening met de aanwezige planten en dieren en worden voorzorgsmaatregelen genomen, zoals het zorgen voor een vluchtmogelijkheid voor vissen in de sloten.

Afsluiting en omleiding

In verband met de geringe wegbreedte en daaraangekoppeld de verkeersveiligheid wordt tijdens de baggerwerkzaamheden de Bilwijkerweg afgesloten voor doorgaand (auto)verkeer. Voor voetgangers en (brom)fietsers bestaat de mogelijkheid de werklocatie te passeren. De Bilwijkerweg is van 13 mei t/m 20 juni 2008 van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 - 19:00 en zaterdag tussen 8:00 - 17:30 afgesloten voor doorgaand (auto)verkeer!

Doorgaand verkeer vanuit Stolwijk naar Haastrecht wordt geadviseerd om de provinciale weg N207 richting Gouda en vanaf Stolwijkersluis de provinciale weg N228 richting Haastrecht te volgen. In de periode 2 t/m 20 juni 2008 moet u eveneens rekening houden met verkeershinder bij de rotonde in Haastrecht in verband met wegwerkzaamheden aan de provinciale weg N228 van de Provincie Zuid-Holland.

Doorgaand verkeer vanuit Haastrecht naar Stolwijk wordt geadviseerd om de provinciale weg N228 richting Gouda en vanaf Stolwijkersluis de provinciale weg N207 richting Bergambacht te volgen.

Tijdens de baggerwerkzaamheden is (verkeers)overlast helaas niet te voorkomen. Hiervoor vragen wij uw begrip. Van 2 juni t/m 20 juni 2008 overlappen de wegwerkzaamheden van de Provincie Zuid-Holland onze baggerwerkzaamheden. Gezien het belang van beide partijen is dit helaas niet te voorkomen. Daarom doen het hoogheemraadschap en onze aannemer er alles aan om de uitvoeringsperiode in te korten. Zo wordt er van maandag t/m zaterdag gebaggerd en worden er 2 baggersets ingezet.

Vragen?

Via onze website (www.hhsk.nl) houden wij u gedurende de baggerwerkzaamheden op de hoogte over de duur van de afsluiting. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de heer Goudriaan, tijdens kantooruren te bereiken via het algemene nummer 010 - 45 37 200 of via de e-mail, r.goudriaan@hhsk.nl.

kaart-baggeren.jpg (349 Kb)

Klik op de kaart voor een uitvergroting.