Gemeente Zoetermeer

Fietspad ten noorden van A12 deels afgesloten

Het fietspad ten noorden van de A12 is vanaf dinsdag 13 mei 2008 vanwege werkzaamheden afgesloten. Fietsers kunnen geen gebruik maken van het fietspad tussen het gemaal Oostergo en de Roeleveenseweg. Het (brom)fietsverkeer wordt in deze periode via twee verschillende omleidingroutes omgeleid. De omleiding zal naar verwachting duren tot eind september.

In opdracht van het Hoogheemraadschap van Delfland wordt door Heijmans Infra Techniek een kunststof afvalwaterpersleiding van één meter doorsnede aangelegd tussen het rioolgemaal Oostergo en de gemeente Den Haag. Deze leiding wordt aangelegd onder het doorgaande (brom-)fietspad van Zoetermeer naar Den Haag parallel aan de rijksweg A12.

Het (brom)fietsverkeer wordt via twee verschillende omleidingroutes omgeleid.
Omleidingroute 1 loopt via het fietspad ten zuiden van de Rijksweg A-12 (tussen de Balijbrug en Nootdorp). Omleidingroute 2 loopt via het fietspad langs de N469 richting Leidschenveen, ter hoogte van de Houtkade kan men via de voet-/fietstunnel weer naar de Roeleveenseweg om vervolgens op het fietspad langs de A-12 uit te komen. Welke omleidingroute het gunstigst is, is afhankelijk van het vertrekpunt en bestemming. De omleidingroutes staan met tekst- en pijlborden aangegeven.