Wie zijn de cabarettoppers van het komende theaterseizoen?

07/05/2008 10:58

Li Moon B.V.

Nieuwe Cabaret & Comedy Gids verschijnt 14 mei

Op 13 mei aanstaande maakt cabaretjournalist Alexander Nijeboer bekend wie de cabaretoppers van het komende theaterseizoen zijn. Aanleiding is de publicatie van de tweede editie van de Cabaret & Comedy Gids. De gids bevat ruim 50 recensies en beschrijvingen van voorstellingen, gerangschikt in een Top 40 Cabaret & Comedy, een Top 6 Kleinkunst en een lijst met 5 Opmerkelijke talenten. Nijeboer wil met de Cabaret & Comedy Gids het enorme aanbod aan cabaret, comedy, entertainment en kleinkunst meer inzichtelijk maken voor de ruim 2 miljoen mensen die regelmatig een voorstelling bezoeken. Ook wil de samensteller met de Cabaret & Comedy Gids de regelmatige cabaretbezoeker alternatieven bieden voor uitverkochte voorstellingen en aandacht vragen voor kwalitatieve voorstellingen die niet snel uitverkocht raken. De door de specialist samengestelde ranglijst van beste en meest veelbelovende voorstellingen is een afspiegeling van de diversiteit en kwaliteitsverschillen binnen het aanbod in de genres cabaret, comedy, entertainment en kleinkunst.

De eerste editie van de Cabaret & Comedy Gids werd vorig jaar in ontvangst genomen door cabaretier Javier Guzman, die met zijn voorstelling Delirium tot beste cabaretvoorstelling werd gekozen. Tijdens de uitzending van het televisieprogramma De Wereld Draait Door op 13 mei aanstaande zal de nieuwe Top-40 aanvoerder bekend worden gemaakt.

Journalist Alexander Nijeboer werkte 7 jaar als cabaret- & comedy-specialist voor de Volkskrant. Momenteel is hij recensent voor de gratis kwaliteitskrant De Pers. Vorig jaar publiceerden Nijeboer en uitgever Li Moon Publishing voor de eerste maal de Cabaret & Comedy Gids. De lancering van deze handzame gids een groot succes. De Cabaret & Comedy Gids is daags na de bekendmaking van de Top-3 in De Wereld Draait Door verkrijgbaar in de boekhandel. De distributie van de Cabaret & Comedy Gids is in handen van Nilsson & Lamm.





http://www.decabaretgids.nl