Gemeente Nieuwegein

Start reconstructie Wijkerslootweg: verkeershinder

woensdag, 7 mei 2008

Dinsdag 13 mei a.s. starten werkzaamheden aan de Wijkerslootweg, die voor ernstige verkeershinder kunnen zorgen. Het gaat om het gedeelte tussen de kruising met de AC Verhoefweg/Zuidstedeweg en de kruising met de Batauweg/Buizerdlaan. Er is een alternatieve adviesroute ingesteld.

Impressie Wijkerslootweg De werkzaamheden betreffen het reconstrueren van de weg en het aanleggen van geluidwallen aan beide zijden en duren ongeveer 6 maanden.

Tot juli wordt gewerkt aan het wegdek, waarbij de weg wordt verbreed tot 2x3 rijstroken en een busbaan. Vervolgens komen aan beide zijden van de weg geluidwallen van 3,5 meter hoog te liggen. Ook worden er nieuwe bomen en groen ingeplant. Bij goed blijvende weersomstandigheden, is het werk in oktober van dit jaar klaar.

Voor de werkzaamheden is een wegversmalling noodzakelijk; de weg wordt niet afgesloten. Dit betekent overlast voor autoverkeer: er zullen files ontstaan. Verkeer dat de stad in of uit wil, wordt geadviseerd te kiezen voor de alternatieve route, die met borden staat aangegeven. Verkeer komend van de A2 wordt met borden langs de weg geadviseerd geen gebruik te maken van afrit 9 ´Nieuwegein´, maar van afrit 10 ´Nieuwegein Zuid´.

Na afronding van de werkzaamheden wordt de toegestane snelheid op de Wijkerslootweg verlaagd naar 50 km/uur. Zodra het meeste bouwverkeer van en naar het centrum is geweest, volgt nog een laag stil asfalt. Al deze maatregelen samen zorgen dat - ondanks het toenemende verkeer - het verkeersgeluid aanzienlijk afneemt.

Meer informatie:

- Kaart met alternatieve route

- Nieuwsbrief ´Werk in Uitvoering´ 6 mei 2008
- Impressie doorsnede Wijkerslootweg na werkzaamheden