Staatsbosbeheer en Monuta presenteren de 'Groene Uitvaartkist'

07/05/2008 12:11

Staatsbosbeheer

Uitnodiging voor de pers

Op dinsdag 13 mei a.s. stellen Staatsbosbeheer en Monuta graag de 'Groene Uitvaartkist' aan u voor. We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Het lijkt een bijzondere combinatie, een samenwerking tussen natuurbeheerder Staatsbosbeheer en uitvaartverzorger Monuta. Staatsbosbeheer heeft de opdracht om een bijdrage te leveren aan de productie van duurzame grondstoffen zoals hout. Jaarlijks wordt er 300.000 m3 kuub hout uit de bossen van Staatsbosbeheer geoogst. Dit hout draagt het FSC-keurmerk en leent zich uitstekend om er hoogwaardige producten van te maken.

Er is een grote behoefte is aan duurzaamheid, ook op het vlak van uitvaartwensen. Samen met Ideal & Co, fabrikant DZU en zagerij Hengeveld hebben Staatsbosbeheer en Monuta de groene uitvaartkist ontwikkeld. Monuta heeft het concept uitgewerkt tot een complete groene uitvaart. Zo is er het Groene Uitvaart Boekje, dat mensen inspireert om ook voor hun uitvaart milieubewuste keuzes te maken.

We laten u op 13 mei graag kennis maken met de 'Groene Uitvaart'.

Programma
11.15 Ontvangst
11.30 Presentatie Groene Uitvaart
11.45 Gelegenheid voor het stellen van vragen
12.00 Biologische lunch
13.00 Einde programma

Routebeschrijving: de bijeenkomst vindt plaats in de boswachterij Austerlitz, nabij parkeerplaats 'De Franse Put', Woudenbergseweg te Austerlitz. U vindt de locatie als volgt: Vanuit richting Utrecht: a12, afslag 21 (Maarn), volg de N227 richting Amersfoort. Op kruising met N224 Zeist aanhouden. De parkeerplaats Franse Put vindt u na ongeveer 1,5 km aan uw rechterhand (de bijeenkomst wordt met bordjes aangegeven). Vanuit richting Arnhem: a12, afslag 22 (Maarsbergen), volg de N226 richting Woudenberg/Leusden. Volg na de rotonde (driekwart) de N224 richting Zeist. De parkeerplaats Franse Put vindt u na ongeveer 4,5 km aan uw rechterhand (de bijeenkomst wordt met bordjes aangegeven).