Gemeente Spijkenisse


Theater de Stoep presenteert seizoen 2008/2009

07 mei 2008

Op hoop van zegen
Het nieuwe theaterseizoen staat weer voor de deur. Voor seizoen 2008/2009 heeft Theater de Stoep een divers aanbod samengesteld. De programmering telt 133 voorstellingen, waaronder grote namen, maar ook het kleinschalige en kunstzinnige aanbod ontbreekt niet!

Bij een aantal van de aangeboden voorstellingen wordt de mogelijkheid geboden om een gratis inleiding te bezoeken met het toegangskaartje voor de voorstelling. Vanaf half september gaat het nieuwe seizoen van start.

Grote cabaretnamen zoals Youp van 't Hek, Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Guido Wijers, Javier Guzman en Jörgen Raymann zullen het podium van Theater de Stoep betreden. De Nacht van het Cabaret keert voor de zevende keer terug met maar liefst zes nieuwe talenten! Een avondje lachen kan ook met Comedy Explosion en Girls Comedy Night.

In het nieuwe seizoen kunnen toneelliefhebbers weer genieten van mooie toneelproducties. Hummelinck Stuurman Producties (bekend van `Max Havelaar' en `Una Giornata Particolare') brengt `De Batavia', het spannende, waargebeurde verhaal over de avonturen van de schipbreukelingen van het gelijknamige VOC-schip met in de hoofdrollen o.a. Marc Klein Essink, Vera Mann en Georgina Verbaan. `Knielen op een bed violen' naar het boek van Jan Siebelink is ook zo'n mooie toneelvoorstelling met o.a. Cees Geel en Wendell Jaspers.

Komedies komen ook aan bod. Zo is er `Niet voor de Poes' met Peter Lusse en Kiki Classen, `Boeing, Boeing' met o.a. Jon van Eerd en Chantal Janzen en `Hotel Atlantico' met o.a. Marc-Marie Huijbregts, Paul Groot en Hajo Bruins.

Het jeugdtheaterprogramma brengt voorstellingen als `Floddertje', een heerlijke, ondeugende, circusachtige variété voorstelling naar het boek van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp, de Grote Prins en Ploes Kerstshow, het Peuterfestival, Het grote Terra POPconcert en de Klokhuis Roadshow.

Komend seizoen heeft De Stoep ook een ruim aanbod in muziekvoorstellingen. Mariska van Kolck brengt een ode aan The Carpenters en Micheline van Hautem en Bruno Brel laten de muziek van Jacques Brel herleven. Verder zijn er theaterconcerten van de Heideroosjes, The Dutch Eagles tot aan Voice Male en Anne van Veen. Slagwerk komt van Slagerij van Kampen en De Beenhouwerij. De Jazz Dubbelconcerten en de klassieke concerten in de Dorpskerk maken het muziekprogramma voor seizoen 2008/2009 compleet.

`Op Hoop van Zegen' met Ben Cramer e.a., `Hera, de goddelijke musical' met o.a. Loes Luca en Arjan Ederveen en `De Man van La Mancha', is een greep uit het musicalaanbod. Daarnaast is er volop show met de Ashton Brothers, Het Groot Niet Te Vermijden en Jeans 18. Spectaculaire en unieke dans komt van ISH Nieuwe Makers en Yamo Yamo. Kortom: ook dit seizoen variatie genoeg.

De nieuwe theaterbrochure is beschikbaar vanaf 13 mei en aan te vragen via 0181-652200 of via www.destoep.nu. De losse kaartverkoop start 2 september. Abonnementhouders seizoen 2007/2008 hebben voorrang met boeken tot 13 mei. Vanaf 13 mei tot 2 september is het voor iedereen mogelijk kaarten te bestellen in abonnement (minimaal vier voorstellingen per bestelling) via zowel de website als het bestelformulier achterin de theaterbrochure.