Gemeente Ede

nummer 093 / Ede, 08 mei 2008

Ondertekening intentieovereenkomst voor Kulturhus Wekerom

Op 13 mei wordt de intentieovereenkomt getekend voor de mogelijke bouw van een Kulturhus in Wekerom. De overeenkomst wordt getekend door de gemeente Ede, Woonstede en Rabo Vasgoed. Hiermee geven deze partijen aan dat het ze serieus werk gaan maken van dit project.

Door Woonstede en Rabo Vastgoed is onderzoek gedaan naar de planologische, ruimtelijke, functionele en financiële haalbaarheid van een Kulturhus in Wekerom. De conclusie was dat de realisatie van een Kulturhus op het Dorpsplein in Wekerom een haalbare optie is. Dit in combinatie met de verplaatsing van een tweetal basisscholen, een gym (sport) zaal en het realiseren van woonzorgwoningen en (koop)woningen voor starters en senioren.

Bij het ondertekenen van de overeenkomst verplichten partijen zich tot het uitvoeren van een studie, waarbij van de gemeente onder meer wordt verlangd de ruimtelijke, stedenbouwkundige, financiële en overige eisen vast te leggen. Deze zijn maatgevend voor de verdere planontwikkeling en planrealisering. Naar verwachting zal de studie voor de zomervakantie zijn afgerond, waarna de definitieve besluitvorming volgt.

---