Gemeente Enschede

Gemeente ziet strenger toe op toegang binnenstad

Binnenrijden zonder ontheffing leidt tot onveilige situaties

De gemeente gaat per dinsdag 13 mei aanstaande strenger toezien op het illegaal binnenrijden van de binnenstad via de op en neergaande toegangspalen. Dit is mede naar aanleiding van het signaleren van ongewenst toegenomen drukte aan autoverkeer in het centrum.

De toegangen van het stadserf zijn afgesloten met zogeheten bollards. Met een door de gemeente afgegeven ontheffing wordt de mogelijkheid tot toegang gegeven. Ervaring is, dat steeds meer mensen zonder ontheffing het stadserf betreden. Deze bestuurders zonder ontheffing leiden tot ongewenste drukte in het centrum maar ook tot gevoelens van ongelijke bejegening bij mensen die wel ontheffing hebben aangevraagd en ervoor hebben betaald.

Deze situatie wordt daarom per direct gewijzigd door de bollards 'scherper' af te stellen. Hierdoor wordt het moeilijker om via niet toegestane methoden toegang te verschaffen tot het binnenerf. Voor de bestuurders die zich niet houden aan het officieel inrijdverbod, zal het risico op een aanrijding met de bollard zeker niet uitgesloten kunnen worden.

Het stadserf in Enschede is het deel van de binnenstad dat iedere dag vanaf 11.00 uur 's ochtends wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en bromfietsen. Een ontheffing voor toegang tot dit stadserf kan onder voorwaarden bij de gemeente worden aangevraagd via het ondernemersloket op www.enschede.nl

8 mei 2008