Gemeente Rotterdam

Op 14 mei 2008 houdt de commissie voor Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport een hoorzitting over het ontwerpbestemmingsplan Maasvlakte 2. Daarnaast zijn er twee commissievergaderingen en oriënteert de commissie voor Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer zich op diverse locaties op de sociale werkvoorziening in Rotterdam.

Commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Dinsdag 13 mei, 9.30 uur
De commissie bespreekt de verkennende notitie over het compensatiebeginsel in de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het compensatiebeginsel verplicht gemeenten burgers met een beperking te compenseren, zodat zij in een positie worden gebracht die gelijkwaardig is aan die van burgers zonder beperking. Daarnaast spreken de commissieleden over de contourennotitie Aanbesteding Huishoudelijke Verzorging en een notitie met kwalitatieve uitgangspunten over Vervoer op Maat. Ten slotte komt het afdoeningsvoorstel van de motie over een compensatieregeling bij Vervoer op Maat aan de orde. Hierbij gaat het om (financiële) compensatie voor het overschrijden van wachttijden. De commissie heeft zich op 6 mei 2008 nader georiënteerd op de onderwerpen Aanbesteding Huishoudelijke Verzorging en Vervoer op Maat door het horen en bezoeken van diverse burgers en organisaties.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 14 mei, 8.30 uur
De commissie houdt op 14 mei 2008 een hoorzitting, waarin degenen die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan Maasvlakte 2, deze mondeling kunnen toelichten. Voor de vaststelling van een bestemmingsplan door de gemeenteraad is het houden van een openbare hoorzitting een vast onderdeel van de
besluitvormingsprocedure. Dit is zo op grond van de wet en de jurisprudentie. Van de hoorzitting kan alleen gebruik worden gemaakt door degenen die tijdig een zienswijze (bezwaarschrift) tegen het desbetreffende ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad op 22 mei een besluit neemt over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 14 mei, 14.30 uur, Raadzaal stadhuis
De commissie adviseert over de afdoening van de motie Kneepkens Kunst in de buitenruimte. Aanleiding voor deze motie was de commotie rondom de locatie voor het beeld Santa Claus. Verder besteedt de commissie o.a. aandacht aan het revitaliseringsplan van het Wereldmuseum en de reactie van het college op het Tienermeidenadvies van GroenLinks. Ook spreekt de commissie over de afdoening van de motie Van der Hilst over huiswerkbegeleiding en van de motie Oosterhoff over de fysieke inrichting van de Lokale Cultuur Centra (LCC).

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer Commissie oriënteert zich op de sociale werkvoorziening in Rotterdam Donderdag 15 mei (8.45 uur, vertrek Stadhuis)
Per 1 januari 2008 is een aantal wijzigingen doorgevoerd in de Wet Sociale Werkvoorziening. De gemeenteraad zal ten gevolge daarvan nog voor de zomer een WSW-verordening vaststellen waarmee de cliëntenparticipatie, het wachtlijstbeheer en de invoering van het Persoonsgebonden Budget (PGB) geregeld worden. Ter voorbereiding op de behandeling in de commissie en de raad gaat de commissie op bezoek bij een verzorgingshuis in Capelle en bij Roteb Zuidlaardermeer waar Rotterdamse WSW-ers werkzaam zijn. De commissie wordt geïnformeerd over de ontwikkelingen in de sociale werkvoorziening en krijgt een toelichting op de landelijke pilot cliëntenparticipatie die in Rotterdam plaatsvindt.

Actualiteitenuur gemeenteraad
Donderdag 15 mei, 14.00 uur, raadzaal
De onderwerpen zijn kort na 10.00 uur bekend. Het actualiteitenuur wordt live uitgezonden op internet www.rotterdam.nl. Ook zijn hier achteraf de beelden terug te zien per agendapunt (gemeentebestuur/gemeenteraad/videoarchief).

Bron: Griffie, 09-05-2008