CDA

13 mei: Startbijeenkomst 'Morgen begint vandaag'

De bijeenkomst is in Amersfoort met partijvoorzitter Van Heeswijk, fractievoorzitter Van Geel en staatssecretaris Van Bijsterveldt.

Op dinsdag 13 mei a.s. start het CDA een reeks van debatbijeenkomsten met leden, kiezers en maatschappelijke organisaties over de politieke agenda van het CDA. Tijdens de startbijeenkomst zullen fractievoorzitter Pieter van Geel, staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs en partijvoorzitter Peter van Heeswijk het woord voeren. Ook vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties zullen een actieve bijdrage leveren aan het debat. Centraal staan de onderwerpen onderwijs en kenniseconomie, kwaliteit van de zorg, samenleven, waarden en normen, en duurzaamheid, klimaatverandering en energie.
Locatie: Congrescentrum De Eenhoorn (Koningin Wilhelminalaan 33, 3818 HN, tegenover station) te Amersfoort.
De bijeenkomst begint om ca. 19.30 uur en is rond 22.30 uur afgelopen.

De startbijeenkomst wordt geopend door partijvoorzitter Van Heeswijk. Vervolgens is er een blok over twee themaâs: kwaliteit van zorg, en duurzaamheid, klimaatverandering en energie. Fractievoorzitter Van Geel, Hans Hillen (Eerste Kamerlid, tot voor kort voorzitter College voor Zorgverzekeringen, nu lid Raad van Advries CVZ)) en Wim van Leeuwen (directeur Aedes, de koepelorganisatie van woningcorporaties) zullen een korte inleiding houden. Daarna volgt debat met de zaal.

Vanaf circa 20.45 uur staan de onderwerpen onderwijs en kenniseconomie, en samenleven, waarden en normen centraal . Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs en Marianne Luyer (voorzitter Besturenraad Protestants-Christelijk Onderwijs) verzorgen een korte inleiding waarna discussie met de zaal plaatsvindt

In het kader van de actie Morgen begint vandaag staan tien themaâs op de politieke agenda. De leden hebben in de ledenpeiling van februari-maart jl kunnen stemmen over de themaâs. Zij kozen in volgorde van stemmental voor onderwijs en kenniseconomie, kwaliteit van de zorg, samenleven, waarden en normen en duurzaamheid. Aan deze 4 themaâs zijn door het partijbestuur zes themaâs toegevoegd: jeugd- en gezinsbeleid, diversiteit, religie en integratie, inkomensbeleid, Europa, woningmarktbeleid en grote stedenbeleid. Een belangrijk deel van deze themaâs is een rechtstreeks resultaat van eerdere uitspraken van het partijcongres.

Vormen van debat
Naast de provinciale debatbijeenkomsten kunnen leden, kiezers en maatschappelijke organisaties ook debatteren op de website, www.cda.nl/morgenbegintvandaag.
Maatschappelijke organisaties wordt verder gevraagd om schriftelijk beleidsaanbevelingen te doen.

Debat tijdens congressen
De partijcongressen van zaterdag 31 mei en zaterdag 8 november a.s. staan voor een belangrijk deel in het teken van het debat over de politieke agenda. Op zaterdag 31 mei a.s. zijn er deelsessies over kwaliteit van de zorg, duurzaamheid en mobiliteit en inkomensbeleid.

Focusgroepen
Elke thema wordt begeleid door een focusgroep van deskundige CDA-leden. Honderden leden hebben gesolliciteerd voor een plaats in een focusgroep. Taak van de focusgroep is te komen tot een rapportage die gepresenteerd zal worden op het Partijcongres op zaterdag 8 november in Utrecht.

Op www.cda.nl/morgenbegintvanadaag vindt u een overzicht van alle debatbijeenkomsten.

---