Stadsdeel Zeeburg

Conferentie 'Winkelen in Zeeburg'

9 mei 2008
De stadsdeelraad van Zeeburg organiseert op dinsdag 13 mei 2008 van 17.30 uur tot 22.00 uur een openbare conferentie over de vraag welke ontwikkelingsperspectieven er zijn voor de winkelcentra Javastraat (Indische Buurt), Brazilië (Oostelijke Havengebied) en IJburg. Locatie: stadsdeelkantoor Zeeburg, Cruquiusweg 5.
* Hoe zien onze winkelcentra er over 10 jaar uit?
* Zet de ontwikkeling van boodschappen doen (runshoppen) naar winkelen (funshoppen) zich door?

* Krijgt iedere bevolkingsgroep zijn eigen winkelcentrum?

Met deze conferentie wil de stadsdeelraad kennis en inspiratie opdoen voor een aantal actuele thema's voor Zeeburg en buiten Zeeburg. Iedereen is van harte welkom!

Programma

17.30 uur: Opening door voorzitter, de heer Pieter Affourtit, WPM Groep


1. Winkelen wij nog in 2020?
De ontwikkeling in het consumentengedrag in de 21e eeuw, door Michel van Tongeren, SVT Branding & Design Groep.
2. Werelds Winkelen
Op welke wijze kan etnische verscheidenheid bijdragen aan de kwaliteit ban het winkelaanbod voor alle doelgroepen? Door Harry van der Tillaart, Universiteit van Nijmegen.
3. Hoe ontstaat een succesvol winkelcentrum? Hoe maakbaar is een winkelcentrum? Wat kan de overheid doen om succesvolle winkelcentra te creëren? Door Ruud Dwars, Kamer van Koophandel, Amsterdam.

19.00 uur: Pauze en sprekershoek

20.30 uur: Workshops


1. `Van etnische eenvormigheid naar een wereldaanbod' Na een presentatie van Farid Darkaoui, Zaken Expert BV, wordt gediscussieerd over de gewenste ontwikkeling van de Javastraat.
2. Elke wijk een eigen centrum?
Over de toekomst van Brazilië en winkelcentrum IJburg. Ter inspiratie worden een aantal succesvolle concepten van winkelcentra gepresenteerd door Jeroen Galle van Bouwfonds MAB ontwikkeling.

21.30 uur: Bespreken resultaten

22.00 uur: Einde