Gemeente Leidschendam-Voorburg


Open RAADhuisavond 13 mei 2008

Op dinsdag 13 mei organiseert de gemeenteraad weer een Open RAADhuisavond. In Huize Swaensteyn in Voorburg, het vergadercentrum van de gemeenteraad, kunt u praten met gemeenteraadsleden of een van de presentaties bijwonen.

Praten met uw raadslid: inloop
De Open RAADhuisavond start om 19.00 uur met Praten met uw Raadslid. In de raadzaal kunnen inwoners en raadsleden elkaar informeel ontmoeten bij een kop koffie of thee. U hoeft zich niet aan te melden. U mag over ieder willekeurig onderwerp komen praten. De ontmoeting eindigt om 19.30 uur.

Rondetafelgesprekken
Vanaf 19.30 uur zijn er rondetafelgesprekken tussen vertegenwoordigers van de fracties en inwoners of instellingen.U kunt vooraf bij de griffie melden dat u een onderwerp wilt bespreken. Er zijn op dit moment nog geen gesprekken aangemeld.

Presentatieavond
De presentaties bieden extra informatie bij onderwerpen die staan op agenda's van commissievergaderingen.
Als u meer wilt weten over zo'n onderwerp, bent u van harte welkom.
* Raadzaal 19.30 - 20.15 uur: Preventief alcoholbeleid voor de jeugd Gestart wordt met een toelichting op de notitie 'preventief alcoholbeleid voor jongeren'. Vervolgens worden de maatregelen gepresenteerd, die door Parnassia en GGD worden genomen om het alcoholgebruik van jongeren terug te dringen. De politie en het jongerenwerk zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.
De toelichting wordt verzorgd door Robbert Baatenburg de Jong (allround medewerker stad, jeugd, onderwijs en sport), Andrea Toeter (Parnassia) en Judith Huiszoon (GGD/ZHW). De notitie 'preventief alcoholbeleid voor jongeren' staat op de agenda van de commissie Maatschappelijke Activiteiten op 19 mei.


* Raadzaal 20.30 - 21.15 uur: Stichting Woej Woej biedt een uitgebreid pakket aan welzijnsactiviteiten voor inwoners van Leidschendam-Voorburg. Tijdens de presentatie licht de stichting toe wat zij het afgelopen jaar heeft aangeboden aan de inwoners van Leidschendam-Voorburg.
De toelichting wordt verzorgd door de heer Jan van de Werf, directeur van stichting Woej. Hij wordt daarbij ondersteund door Isabelle Stoové (beleidssecretaris Woej).


* Presidiumkamer 19.30 - 20.15 uur: Terugblik op het gevoerde beleid Wethouder Beimers geeft een toelichting op de financiële positie van de gemeente en de jaarstukken 2007.
Wat is er wel, wat is er niet gerealiseerd? Wat ging er goed en wat kan beter in 2008?


* Presidiumkamer 20.30 - 21.15 uur: Jaarrekening 2007 Accountant Peter van der Linden van Deloitte Accountants geeft een korte toelichting op de jaarrekening 2007.