Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Minister Verburg spreekt het Comité voor Duurzame Ontwikkeling toe

Persbericht | 09-05-2008

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is van
13 tot 17 mei in de Verenigde Staten.

Op woensdag 14 en donderdag 15 mei neemt zij deel aan het 16e internationale comité voor duurzame ontwikkeling (Commission on Sustainable Development of CSD) van de Verenigde Naties in New York. De thema's van de conferentie zijn landbouw, plattelandsontwikkeling, land, droogte, verwoestijning en Afrika.

Tijdens de conferentie voeren de deelnemers onder meer een discussie aan de hand van het thema 'The way forward'. Daarnaast vinden er ronde tafels plaats over 'Investeren in Afrika ten behoeve van de Millennium Ontwikkelingsdoelen en duurzame ontwikkeling' en 'Kruisverbanden tussen de bovengenoemde thema's van de conferentie inclusief aanpassing aan klimaatverandering in het kader van duurzame ontwikkeling'.

Op vrijdag 16 mei heeft Verburg een gesprek met haar Amerikaanse collega-minister Ed Schafer in Washington. Daar heeft zij ook een ontmoeting met Herman Wijffels van de Wereldbank. Verder staat er die dag een ontmoeting gepland met de voorzitter van de vaste kamercommissie voor landbouw Collin Peterson en spreekt Verburg met de Amerikaanse onderminister van Gezondheid Tevi David Troy over voedselveiligheid. Aan het eind van de dag brengt de minister een bezoek aan de National Farmers Union.

Voor meer informatie over de Commission on Sustainable Development zie www.un.org/esa/sustdev/csd/review.htm