Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Stemmen op Rotterdams leukste sportclub

In een live-uitzending op Radio Rijnmond wordt 1 juni de leukste sportvereniging bekend gemaakt.

In een live-uitzending op Radio Rijnmond wordt 1 juni de leukste sportvereniging van Rotterdam bekend gemaakt. Het publiek kan tot en met 26 mei bepalen welke vereniging de titel Ons Kluppie 2008 verdient.

Ons Kluppie staat synoniem voor Rotterdams leukste sportvereniging. Het samenwerkingsproject van RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport geeft jaarlijks iedere sportvereniging uit Rotterdam de kans mee te dingen naar deze titel. De tien verenigingen die dit jaar gepresenteerd zijn, presenteerden zich de laatste weken in een sfeerreportage op Radio Rijnmond. Excelsior Pernis presenteerde zich zondag 11 mei als laatste vereniging.

Direct na de tiende uitzending is een speciale website gelanceerd waarop het publiek voor het eerst in de geschiedenis kan stemmen op zijn favoriete kluppie. Op www.rotterdamsportsupport.nl kunnen mensen tot en met 26 mei mede bepalen welke sportvereniging Ons Kluppie 2008 moet winnen. Naast het publiek bepaalt ook een deskundige jury met onder meer topjudoka Deborah Gravenstijn en RTV Rijnmond-presentator Jan Dirk Stouten gedeeltelijk de uitslag. De stemmen van het publiek en het oordeel van de jury worden bij elkaar opgeteld, waarna op 1 juni in de live finale-uitzending op Radio Rijnmond de winnende club bekend wordt gemaakt.

De winnende club pakt naast de titel Ons Kluppie 2008 een cheque van
2.500 euro, een televisiereportage op TV Rijnmond en veel andere media-aandacht. De tien verenigingen die in de race zijn voor Ons Kluppie 2008 zijn:

JCR GOSH (Judo, IJsselmonde)
City Gym (Fitness, Noord)
PBC Boomgaardshoek (Badminton, Hoogvliet)
Rotterdamse Invaliden Sportclub (Gehandicaptensport, Centrum) SV Atomium '61 (Handbal, Feijenoord)
H.O.V. (Voetbal, Kralingen-Crooswijk)
ROV Eureka (Korfbal, IJsselmonde)
TV Alexanderstad (Tennis, Prins Alexander)
HV Victoria (Hockey, Kralingen-Crooswijk)
Excelsior Pernis (Voetbal, Pernis)