Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Wijkonderhoudsploegen Gemeentewerken

De WOPs van Gemeentewerken verhelpen kleine verstoringen in de buitenruimte.

In elke deelgemeente en in het stadscentrum zijn sinds 1990 Wijkonderhoudsploegen (WOPs) actief. De WOPs van Gemeentewerken verhelpen kleine verstoringen in de buitenruimte. Voorbeelden hiervan zijn: de reparatie van een gat in het wegdek, het herstel van een kapot bankje, het oplossen van een verstopping in een straatkolk, het rechtzetten van een paaltje en het verwijderen van een gevaarlijk overhangende tak. Sinds begin 2004 werken de WOPs, met hun herkenbare outfit, straatgewijs aan heel: in een keer worden alle kleine verstoringen in een straat aangepakt. Deze werkwijze is niet alleen goed zichtbaar maar ook effectief. Bewoners zien direct resultaat.

Overigens verhelpt de WOP ook kleine verstoringen op straat die Rotterdammers melden bij het telefoonnummer: 0800 1545 van de gemeente Rotterdam.

Portefeuillehouder Wouter Boonzaaijer is een dag met de WOP meegegaan om mee te werken aan de vele klussen die de WOP dagelijks doet. Dit varieerde van het herstellen van trottoirs tot het verwijderen an hekken en een (opgeheven) gehandicapten-parkeerplaats en het aanpassen van een invaliden-oprit.

foto: Wouter aan het werk met de WOP