Business Technology zorgt voor groei Pecoma

13/05/2008 09:45

Pecoma Business Technology

Pecoma lanceert jaarcijfers 2007

Amsterdam/Groningen, 13 mei 2008 - ICT-dienstverlener Pecoma, grondlegger van Business Technology, heeft vandaag haar cijfers over 2007 bekend gemaakt. In dit jaar heeft het bedrijf een omzetgroei van 21 procent geboekt; ruim 31 miljoen euro. De bedrijfswinst en de nettowinst bedroegen respectievelijk 5 en 4 procent. Investeringen in het afgelopen jaar leiden naar verwachting tot een grotere nettowinst in 2008.

Met een totale omzetgroei van 21 procent wist Pecoma Business Technology zich het afgelopen jaar wederom te plaatsen in de FD-Gazellenlijst van snelst groeiende bedrijven in Nederland. In 2007 breidde het bedrijf uit met 95 nieuwe Pecomezen, daarnaast hebben zo'n dertig nieuwe klanten de toegevoegde waarde van Pecoma ontdekt. Door investeringen in Business Technology vanuit Pecoma kunnen huidige en nieuwe klanten profiteren van een uitgebalanceerde Business Technology dienstenportfolio.

Pecoma ziet Business Technology als de volgende stap na IT en ICT. Bedrijven kunnen steeds minder zonder technologie en gebruiken ICT steeds vaker om bedreigingen om te zetten in kansen. Pecoma helpt bedrijven met het bereiken van groeidoelstellingen en bedrijfsresultaten door inzicht te geven in ICT-kansen.

Vruchten plukken
ICT moet volgens Pecoma niet gezien worden als kostenpost, maar als investering. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar ook in zichzelf geïnvesteerd en gaat daar in 2008 de vruchten van plukken. Pecoma verwacht voor 2008 wederom een omzetgroei van meer dan 20 procent en een significant hoger nettoresultaat dan het afgelopen jaar. Daarnaast wordt gestreefd naar een verdere groei en verdieping van het klantenbestand.

Samen groeien
'Samen' speelt een belangrijke rol in de manier waarop Pecoma zaken doet. "We willen werkelijk begrijpen wat onze klant drijft en wat de ambities zijn, om vervolgens ook gezamenlijk de klus te klaren. De klant levert de input, samen maken we de bedrijfsdoelstellingen inzichtelijk en wij vertalen dat naar krachtige Business Technology-oplossingen. Ervaring heeft bewezen dat zo'n samenwerking zorgt voor het beste resultaat. Zo is voor ons elk Business Technology-project samen werken aan samen groeien," aldus Simon de Koning, algemeen directeur van Pecoma.

Over Pecoma Business Technology
Pecoma Business Technology (1984) helpt ambitieuze bedrijven groei te realiseren door de optimale inzet van mensen, processen en technologie. Vanuit de visie dat groei alleen kan ontstaan wanneer technologie ten dienste staat van de bedrijfsdoelstelling, introduceert Pecoma in 2006 'Business Technology'. Business Technology is de volgende stap na IT en ICT. Pecoma heeft de ambitie technologie naar een nieuw kwaliteitsniveau te brengen en levert inzicht, vernieuwing en controle als eindproduct. Pecoma werkt met ruim 350 professionals vanuit haar vestigingen in Amsterdam en Groningen, en realiseert in 2007 een omzet van 31 miljoen euro. Daarnaast is Pecoma in 2008 uitgeroepen tot één van Nederlands Beste Werkgevers. www.pecoma.nl.





http://www.pecoma.nl