Politie Zeeland


Z-944-2008 Auto gestolen in Axel
In de Beethovenstraat in Axel is gisteravond tussen 21.00 en 23.30 uur een geparkeerde personenauto gestolen.
De auto betreft een groene Passat voorzien van het kenteken 81-JR-LH. De auto stond voor de woning van de eigenaar geparkeerd, deze heeft niet gemerkt dat de auto is weggenomen. Ook zijn er geen sporen van braak aangetroffen op de plaats waar de auto stond.

O-945-2008 Onder invloed, Goes
Op de Thorbeckelaan in Goes is vannacht rond 01.45 uur een 27-jarige man uit Yerseke betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij drie-en-een-half keer zoveel gedronken had dan is toegestaan. Hij kon zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten. De man was al een keer eerder voor hetzelfde feit veroordeeld en in april jl. was hij ook al eens betrapt. Zijn rijbewijs wordt opgestuurd naar de officier van justitie, die bepaalt of de man het nog terugkrijgt of niet.

Z-946-2008 Beroving in Terneuzen
In de nacht van zondag op maandag, omstreeks 02.30 uur, is een 51-jarige Terneuzenaar beroofd van zijn portefeuille en portemonnee.
De man liep door de Guido Gezellestraat in zijn woonplaats toen hij werd overvallen door drie mannen. Zij mishandelden hem en gooiden hem op de grond. De drie gaven de man, die dus op de grond lag, klappen tegen zijn neus en hals. Toen de drie hun buit te pakken hadden zijn ze er vandoor gegaan. Ze verdwenen in een brandgang. De drie jongens waren allemaal ongeveer even lang, zo'n 1.70 meter, éém jongen had een Antilliaans uiterlijk, de tweede had een Noord-Afrikaans uiterlijk en de laatste was blank.

O-947-2008 Auto-emblemen weggenomen in Oud-Vossemeer
In Oud-Vossemeer zijn in de afgelopen dagen van een stuk of 25 tot 30 personenauto's de emblemen weggenomen.
Er is nog niemand in het dorp die aangifte heeft gedaan van dit strafbare feit. De dienstdoende agenten hebben gisteren bij veel gedupeerden aangifteformulieren afgegeven of in de brievenbus gestopt. Die formulieren kunnen ingevuld worden en retour gezonden naar de politie.

Z-948-2008 Twee lichtgewonden bij schietpartij
Vannacht omstreeks 02.30 uur heeft in de Tulpstraat in Terneuzen een schietincident plaatsgevonden.
In een woning aan deze straat is geschoten. Een man en een vrouw zijn gewond geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis vervoerd waar, na onderzoek, bleek dat hun verwondingen gelukkig meevielen. Na dit onderzoek zijn ze elders ondergebracht. Over de aanleiding van de schietpartij is nog niets bekend. De Zeeuwse politie is, meteen na de melding, gestart met het onderzoek dat nu volop draait.