Datum: 13 mei 2008

Noordwijk Aanhouding voor vernieling buitenspiegel auto De politie heeft zondag 11 mei rond 23.50 uur op de Wilgendam een 21 jarige man uit Vhroslige (Polen) aangehouden. De man stond daar met kracht op een geparkeerde auto te slaan. De eigenaar uit Amsterdam zag dit gebeuren en belde de politie. Een buitenspiegel was onder het geweld van de dronken man gesneuveld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Katwijk Aanhouding voor baldadigheid en vernieling aan strandpaviljoen Een 15 jarige jongen uit Katwijk is zondag 11 mei rond 01.30 uur aangehouden voor baldadigheid en vernieling aan een strandpaviljoen. De jongen was met nog twee jongens op het strand en plaste tegen het terras. Ook gingen ze met twee speeltoetsellen aan de haal. Dit werd gezien door de bedrijfsleider. Hij greep in en hield één van de jongens aan. De gewaarschuwde politie nam hem over en verhoorde hem. Hij krijgt een proces-verbaal.

Inbraak Maandag 12 mei rond 02.55 uur werd een inbraak ontdekt in een ander strandpaviljoen. Een deur was opengebroken en uit een sigarettenautomaat is een nog onbekende hoeveelheid sigaretten gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Bodegraven Aanhouding na slaan met glas De politie heeft in een uitgaansgelegenheid aan de Van Tolstraat een 21 jarige man uit Bodegraven aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 30 jarige man uit Alphen aan den Rijn. Op zaterdag 10 mei, rond 01.40 uur, ontstond er een woordenwisseling tussen twee mannen. Een medewerker van de uitgaansgelegenheid, de Alphenaar, kwam tussen beiden om hen uit elkaar te halen. Hij was uiteindelijk degene die een stuk glas in de nek kreeg geslagen. Hij raakte gewond aan zijn hals en is in de dokterspost behandeld. De medewerker deed aangifte waarop de verdachte werd aangehouden. De verdachte kon met een dagvaarding op zak het politiebureau weer verlaten.

Reeuwijk Aanhoudingen voor diefstal uit en vanaf auto De politie heeft maandag 12 mei rond 02.45 uur op de Buitenomweg drie mannen uit Gouda van 18, 24 en 28 jaar aangehouden. De drie zaten in een auto en waren door een beveiligingsmedewerker opgevallen. Eén van hem zag hij met een soort van jerrycan sjouwen en vervolgens in de auto stappen. Hij belde daarop de politie die de drie controleerden. Ze reden op dat moment in een auto waarin een jerrycan met olie en twee kentekenplaten lagen. De kentekenplaten waren van een auto van een inwoner uit Leiden en stond geparkeerd aan de Reeuwijkse Hout. In de auto was ingebroken. De drie bekenden het feit. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachten werden na het onderzoek weer in vrijheid gesteld.

Reeuwijk Aanhoudingen voor diefstal buitenboordmotor Zondag 11 mei rond 00.55 uur hield de politie twee jongens van 17 jaar en komend uit Leusden en Gouda aan. De twee hadden een buitenboordmotor gestolen van een boot die lag in het water langs de Zoutmansweg. Ook stalen zij een jerrycan van een andere boot. Iemand zag de jongens met de buitenboordmoter sjouwen en belde de politie. De politie heeft de twee verhoord. Zij bekenden. De politie maakt proces-verbaal tegen ze op.

Reeuwijk Beroofd van portemonnee Een 17 jarige jongen uit Bodegraven is zaterdag 10 mei rond 03.45 uur beroofd van zijn portemonnee. De jongen en twee vrienden stonden onder het viaduct van de Nieuwdorperweg te praten toen er twee jongens met een Noord-Afrikaans uiterlijk erbij kwamen staan. Een van hen vroeg een vloeitje aan de Bodegraver waarna dit ruw uit de handen werd getrokken en zijn hand werd weggeslagen. De Bodegraver wilde zijn vloeiboekje terugpakken maar kreeg een klap tegen zijn hoofd. Hierna werd zijn portemonnee uit zijn broekzak gepakt en ontstond er een worsteling. Nadat de Bodegraver op de grond lag kreeg hij een trap in zijn gezicht. De twee onbekenden zijn vervolgens weggefietst in de richting van Reeuwijk-Brug.

Stolwijk Bromfietser ten val De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de Goudseweg. Een 17 jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel kwam op dinsdag 13 mei, rond 00.30 uur, ten val met zijn bromfiets. Door onbekende reden raakte hij van de weg af en kwam ten val gekomen. Zijn bromfiets kwam tot stilstand tegen een boom. De jongen is per ambulance overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis.

Lekkerkerk Botsing op de CG Roosweg De politie heeft zaterdag 12 mei, rond 13.30 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de CG Roosweg. Volgens een getuige remde een 38 jarige bestuurder uit Alblasserdam voor een overstekende eend met kleintjes. De bestuurder achter hem, een 32 jarige Rotterdammer, kon niet tijdig tot stilstand komen en botste achterop. De man uit Alblasserdam klaagde over pijn in zijn nek en is naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht.

------------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --