Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Schipper aangehouden wegens varen onder invloed
Publicatiedatum: 13-5-2008 10:35:06

ARNHEM/LATHUM - De politie heeft maandagavond in Lathum een 41-jarige schipper uit het Duitse Oer-Erkenschwick (nabij Recklinghausen) aangehouden onder meer wegens het varen onder invloed. De man werd in Lathum aangetroffen nadat hij eerder in Arnhem betrokken zou zijn geweest bij een ruzie.

Volgens getuigen zou de man rond kwart voor tien op het terras van een horecazaak aan de Rijn in Arnhem ruzie hebben gehad met een vrouw, waarbij klappen zouden zijn gevallen. Kort daarna zagen getuigen de man wegvaren met de vrouw en nog drie opvarenden. Getuigen hoorden op enig moment een plons en dachten dat er iemand overboord was geslagen. Daarop werden de hulpdiensten gewaarschuwd die met onder meer duikers en boten de Rijn afzochten. Ook een te hulp geroepen traumahelikopter deed aan de zoekactie mee.

Bedreigd
Omdat de boot met de Duitser volgens getuigen de IJssel richting Doesburg zou zijn opgevaren werd getracht de schipper te achterhalen. Getuigen, die de achtervolging hadden ingezet met een boot, zouden door de Duitser zijn bedreigd doordat hij enkele malen op hen in zou zijn gevaren. Agenten, die post hadden gevat bij een haven in Lathum, troffen de boot met alle vijf opvarenden aan. Daarop werd de zoekactie op de Rijn in Arnhem gestaakt. Aangezien de schipper naar alcohol rook werd hij aangehouden. Bij de man werd een alcoholpromillage gemeten van 1,15. De Duitser is in afwachting van nader onderzoek ingesloten.

(Zie ook het persbericht `Zoekactie op de Rijn' van Hulpverlening Gelderland-Midden op www.hvdgm.nl.)
(08-065965)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Velpenaar aangehouden na belediging agenten

Publicatiedatum: 13-5-2008 10:33:21

VELP - Een 44-jarige Velpenaar is maandagavond op de Graaf Ottostraat in zijn woonplaats door de politie aangehouden wegens belediging. De agenten hadden kort daarvoor een 30-jarige Velpenaar bekeurd omdat hij met een minimotor over de weg reed. De 44-jarige man die getuige was van het voorval schold daarbij een van de agenten uit. Daarop werd de Velpenaar meegenomen naar het politiebureau. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.
(08-065945)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---