Politie Drenthe

Dinsdag

Emmen, 13-05-2008

Fietser licht gewond
VRIES Een 29-jarige man uit Assen raakte maandagmiddag gewond na een aanrijding met een fietser aan de Asserstraat. Een 17-jarige jongen uit Gieten fietste op het fietspad in de richting van Vries. Uit tegengestelde richting kwamen twee jongens aan fietsen (onder meer de 29-jarige man). Omdat de 17-jarige niet oplette, ontstond er een botsing. De man uit Assen kwam ten val en is met een lichte hersenschudding naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht.(BPS 08-135487)

Man rijdt tegen boom
UFFELTE Een 26-jarige man uit Uffelte botste maandagavond met zijn auto tegen een boom aan de Reestweg. Zijn voertuig raakte zwaar beschadigd. De bestuurder is vermoedelijk met een gebroken been en arm naar het ziekenhuis vervoerd. Hij verklaarde alcohol te hebben genuttigd. De man zou met hoge snelheid over de weg hebben gereden. Plotseling begon zijn auto te slingeren en botste hij tegen een boom. Van de beginnende bestuurder is een bloedproef afgenomen. (BPS 08-135577)

Rijden onder invloed
HOOGEVEEN Een 34-jarige man uit Hoogeveen is maandagavond aangehouden aan de Toldijk wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 450 ugl. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 08-135535)

HOLLANDSCHEVELD Een 51-jarige man uit Hoogeveen is maandagavond aangehouden aan de Hollandscheveldsche opgaande. Hij blies 255 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt.(BPS 08-135554)

Bekeuringen wegens fout parkeren
NIJEVEEN Maandagmiddag zijn 15 mensen bekeurd wegens fout parkeren aan de Binnenweg.
(BPS 08-135505)

Getuigen gezocht van inbraak in loempia wagen
MEPPEL Tussen zaterdag 17.00 uur en maandag 11.00 uur is ingebroken in een loempia wagen aan de Blankenstein. Door het slot te forceren, wist men binnen te komen. Uit de wagen is onder meer slaolie en blikjes drinken weggenomen. De benodigde apparatuur in de wagen is eveneens vernield. Namens de eigenaar is aangifte gedaan. Getuigen van de inbraak/vernielingen, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.(BPS 08-135517)

Politie onderzoekt inbraak bij attractiepark
DROUWEN In de nacht van zondag op maandag is ingebroken bij een attractiepark aan de Gasselterstraat. Door het toegangshek te forceren, wist men binnen te komen. Onbekenden hebben onder meer een kluis weggenomen en een niet nader te noemen geldbedrag. De eigenaar deed aangifte. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
(BPS 08-135468)

Man aangehouden
HOOGEVEEN De politie heeft maandagavond een 36-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens geweldpleging. De man zou in een woning aan de Prins Hendrikstraat een 19-jarige jongen uit Hoogeveen hebben neergestoken. Agenten hebben de verdachte ingesloten voor verhoor. (BPS 08-135561)

Politie onderzoekt inbraken

ASSEN Maandagmorgen is er aangifte gedaan van een bedrijfsinbraak aan de Vaart ZZ. In het pand zijn meerdere bedrijven gevestigd. De inbraak heeft vermoedelijk zaterdag al plaats gevonden. Tot op heden is bekend dat er meerdere laptops en een beamer zijn weggenomen. Daarnaast is er voor zeker 10.000 euro braakschade. De politie zal de zaak verder onderzoeken. (08-135480)

ASSEN In de nacht van dinsdag op woensdag is er bij een woning aan het Van der Waalpad tuinmeubilair gestolen. De vier stoelen en een voetenbankje zijn vermoedelijk meegenomen door een poort in de schutting. De geschatte waarde van het meubilair is 1200 euro. (08-135584)

Veelpleger uit Deventer aangehouden

ASSEN In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie aan de Wendakker een 24-jarige veelpleger uit Deventer aangehouden. De man viel op door zijn gedrag. Bij het aanspreken zagen agenten dat de man gereedschap bij zich droeg welke is te gebruiken bij auto-inbraken. Bij de controle bleek de man gestolen passen en een autosleutel bij zich te dragen. De autosleutel bleek van een auto die even verderop geparkeerd stond. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau. (08-135576)

Man aangehouden

NIEUW-BUINEN Maandagavond kreeg de politie de melding van een voorval aan de Beukenlaan. Volgens getuigen zou een 38-jarige man uit Nieuw-Buinen met een mes over straat hebben gelopen en ruiten hebben vernield. Mogelijk verkeerde de man onder invloed. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. (08-135545)

Brand in koeienschuur door wegwerp barbecue

WAPSERVEEN Maandagavond is er een brand geweest in een schuur aan de Schipslootweg. De bewoners hadden eerder die avond gebarbecued en hadden na gebruik de wegwerpbarbecues in de kliko gegooid. Deze stond in een houten ombouw tegen de schuur. De barbecue bleek echter niet helemaal uit te zijn waardoor de kliko vlam vatte. Al snel bleek dat de vlammen onder het dak van de schuur waren geslagen waardoor het dak in brand stond. In de schuur stonden 130 koeien. Eén van hen raakte gewond. De 58-jarige bewoner en de 43-jarige buurman bleken naderhand last te hebben van ademhalingsproblemen. De mogelijkheid bestaat dat er door de brand asbest is vrijgekomen. De brandweer doet verder onderzoek. (08-135557)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema 0592 451280.