Politie Haaglanden

Persberichten 13 mei

Haaglanden, 13-05-2008

Snelheidsduivels op de bon
Haaglanden Medewerkers van het Team Gericht Verkeerstoezicht van Politie Haaglanden hielden op 2e Pinksterdag een snelheidscontrole op de Noordelijke Randweg (N 14) in de gemeente Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. In totaal vorderden zij vier rijbewijzen van bestuurders van motorfietsen in omdat die te hard reden. De bestuurders reden respectievelijk met 120 km/h, 141 km/h, 156 km/h en 197 km/h terwijl de toegestane snelheid 70 km/h is. Daarnaast kregen drie automobilisten een proces-verbaal omdat zij zonder rijbewijs reden. Een jongen van 14 jaar werd aangehouden die zojuist een bromfiets had weggenomen uit de wijk Mariahoeve. Ook hij liep in de armen van de medewerkers.

Man steekt zichzelf per ongeluk in de brand
Den Haag Een 26-jarige man stak maandag 12 mei omstreeks 15.10 uur zichzelf per ongeluk in de brand toen hij in het Zuiderpark wasbenzine op de barbecue goot. De vlam sloeg op dat moment over naar de fles met wasbenzine die hij in zijn hand had. De man is met vermoedelijk derdegraads brandwonden naar het ziekenhuis vervoerd.

Man aangehouden na schietpartij
Den Haag Een 40-jarige Hagenaar is maandag 12 mei aangehouden nadat hij in een woning aan de Uitenhagestraat omstreeks 20.20 uur vermoedelijk heeft geschoten op een 44-jarige Haagse. Naar aanleiding van een melding van een schietpartij gingen agenten poolshoogte nemen in de bewuste woning. Daar troffen zij de ernstig gewonde vrouw aan. De vrouw is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. De man gaf zich op de Hobbemastraat aan bij surveillerende agenten die hem hebben aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man had op dat moment een vuurwapen bij zich. De recherche onderzoekt de zaak. De toestand van het slachtoffer is inmiddels stabiel.

Krassen, krassen, krassen
Den Haag Buurtbewoners hielden dinsdagmorgen 13 mei omstreeks 05.30 uur een 37-jarige Hagenaar aan nadat hij op de Huijgensstraat een auto had bekrast. De auto, van een 42-jarige Hagenaar, was de laatste maand al zeven keer eerder bekrast waarop de eigenaar besloot te gaan posten. En zo betrapte hij dinsdagmorgen de vandaal die wederom zijn auto bekraste. Samen met twee andere buurtbewoners hield hij de man aan. Toen de agenten ter plaatse kwamen werd de man aan hen overgedragen. De verdachte bekende dat hij de auto voor de achtste keer bekrast had, naar eigen zeggen uit wrok en frustratie. Van enige onenigheid tussen hem en de eigenaar van de auto was geen sprake.

Aanrijding tussen fietser en auto
Den Haag Een 59-jarige Hagenaar werd raakte maandagmiddag 12 mei om 13.25 aangereden door een auto toen hij op de Jan Hendrikstraat de weg overstak. De man fietste ter hoogte van de Laan toen hij plotseling de weg overstak en op de baan voor tegemoetkomend verkeer belandde. Een 27-jarige Haagse die de man met haar auto tegemoet reed, besloot uit de wijken naar de andere weghelft om de man te ontwijken. De fietser besloot eveneens om terug te gaan naar zijn oorspronkelijke weghelft en zo kwam het tweetal met elkaar in botsing. De man had twee flinke sneeën op zijn hoofd, die in het ziekenhuis gehecht werden. Omdat de man aangaf dat hij gedronken had, werd van hem een bloedproef afgenomen. Hij achtte zichzelf schuldig aan het ongeval.

Raddraaiers aangehouden in tram
Den Haag Surveillerende agenten werden er maandag 12 mei om 19.45 uur in de tramtunnel door HTM-beveiligers op geattendeerd dat in tramlijn 2 drie jongens de meereizende beveiligers lastig vielen. Zij zouden de mannen hebben uitgescholden en bedreigd. Toen tram 2 aan kwam rijden, stonden de agenten de jongens op te wachten en hielden hen aan. De 39-jarige Rotterdamse beveiliger deed aangifte van bedreiging. De drie jongens, een 17-jarige Hagenaar, een 19-jarige Voorburger en een 20-jarige Zoetermeerder, werden overgebracht naar het politiebureau. Omdat de 17-jarige tijdens een spiegelconfrontatie niet werd herkend door de aangever, mocht hij weer naar huis. De andere twee jongens zullen nog verhoord worden.

Lekkage verraadt hennepkwekerij
Den Haag Naar aanleiding van een melding van wateroverlast in een dancing aan de Kazernestraat, gingen agenten dinsdagmorgen 13 mei om 00.45 uur poolshoogte nemen. In een boven de dancing gelegen woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Van één van de pompen bleek een waterslang te zijn losgeschoten, met alle gevolgen van dien. De kwekerij is in opdracht van de officier van justitie ontmanteld en vernietigd. In totaal werden 2210 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. De politie onderzoekt de zaak. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Gestolen fiets en openstaande boetes
Den Haag Surveillerende agenten zagen maandagmorgen 12 mei om 10.55 uur een 35-jarige Haagse op de Zoutmanstraat fietsen op een fiets zonder slot. Zij besloten de vrouw en de fiets te controleren. Toen de fiets gestolen bleek te zijn, hielden zij de vrouw aan. Op het politiebureau bleek dat zij nog voor een bedrag van 2615 euro boetes open had staan. De vrouw verklaarde dat zij de fiets van iemand gekocht heeft. Omdat de vrouw de boetes niet kon betalen, werd zij ingesloten totdat het boetegeld betaald is. De politie onderzoekt de zaak van de gestolen fiets.

Handelaars in nepgoud aangehouden
Den Haag Naar aanleiding van een melding dat er vanuit een auto op de Waldeck Pyrmontkade nepgoud verkocht zou worden, hielden agenten maandag 12 mei om 17.15 uur ter plaatse drie Roemeense mannen (14, 20 en 52 jaar) en een 54-jarige Roemeense vrouw aan. De vrouw bleek een onderschort met vakken te dragen waarin goudkleurige sieraden werden aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

Eigen rechter
Den Haag De politie hield maandag 12 mei om 17.40 uur een 61-jarige vrouw uit Rotterdam aan. De vrouw was betrokken bij een fietsendiefstal op de Pompstationsweg van een 42-jarige Rotterdammer. De man die de fiets wegnam wist aanvankelijk te ontkomen. De vrouw verklaarde aan de inmiddels ter plaatse gekomen agenten dat zij nu zelf een fiets had gestolen omdat er al zoveel dure mountainbikes van haar waren gestolen. Op het moment dat één van de agenten aan het bureau een gesprek hield met de 42-jarige gedupeerde Rotterdammer verscheen de oorspronkelijke verdachte (33 jaar uit Rotterdam) met de bewuste fiets. Hij werd direct aangehouden en moest zijn net verworven bezit direct weer afstaan. Beiden kregen een proces-verbaal.

Vechtpartij in de tram
Den Haag Politie en beveiligers moesten dinsdag 12 mei om 20.20 uur flink aan de bak om een groep vechtende personen in de tram te scheiden. Ter hoogte van de halte Nieuwe Parklaan ging een aantal passagiers met elkaar op de vuist. De politie hield drie personen aan. Zij verkeerden onder invloed en werden ingesloten.

Voor de 4e keer
Den Haag De politie betrapte maandag 12 mei om 20.00 uur een 19-jarige automobilist voor de vierde keer op het rijden zonder rijbewijs. De man kreeg een proces-verbaal en de politie nam op verzoek van de Officier van Justitie de auto van de man in beslag.

Jongen botst tegen tram
Den Haag Een 19-jarige jongen botste maandag 12 mei omstreeks 18.30 uur op de Laan van Wateringseveld met zijn bromfiets tegen een tram toen hij het Parijseplein overstak en daarbij vermoedelijk de tram geen voorrang verleende. De jongen hield aan het incident slechts de schrik en wat schaafwonden over.

12 boetes bij verkeerscontrole
Den Haag Tijdens een verkeerscontrole op de Waldorpstraat op maandag 12 mei tussen 13.15 uur en 15.15 uur zijn ongeveer 50 voertuigen gecontroleerd en 12 processen verbaal uitgeschreven. Van de voertuigen werd de technische staat gecontroleerd en bij de bestuurders werd onder andere gelet op het al dan niet dragen van een autogordel, niet handsfree bellen en het bij zich hebben van het rijbewijs.

Jongeren vernielen schoolruiten
Leidschendam De politie hield maandag 12 mei om 15.30 uur twee jongeren (14 jaar) aan op verdenking van vernieling van enkele schoolruiten van de Vliethorst aan de Prinses Carolinalaan. Aan het bureau bleek dat één van de jongeren de ruiten had ingegooid. Hij moet in overleg met zijn ouders de schade terugbetalen.

Onder invloed
Monster/Westland De politie hield maandag 12 mei om 18.40 uur twee jongeren uit Honselersdijk aan die teveel hadden gedronken. Een 19-jarige reed met zijn bromfiets over de Laan van Delfland en blies 835 ugl en had geen bromfietscertificaat. Zijn 23-jarige plaatsgenoot reed met zijn auto en blies 755 ugl. Van hem werd het rijbewijs ingevorderd.

Op gestolen bromfiets
Naaldwijk/Westland De politie hield maandag 12 mei om 11.15 uur een 17-jarige inwoner uit Delft aan. De jongen reed over de Burgemeester Elsenweg en reed op een scooter zonder kentekenplaat. Agenten controleerden de man waarna bleek dat de scooter van diefstal afkomstig was. De jongen verklaarde dat hij het apparaat had gekocht van een medescholier. De politie onderzoekt de zaak.

Auto rijdt fietser aan
Delft Bij een botsing maandag 12 mei tussen een 69-jarige fietser uit Delft en een 37-jarige automobilist uit dezelfde plaats, is de fietser ten val gekomen. De vrouw fietste op de Van Miereveltlaan ter hoogte van de Willem van Aelstraat toen zij van links werd aangereden door de automobilist. De man had haar niet gezien en kon niet meer op tijd remmen. De vrouw belandde met haar hoofd op de voorruit van de auto. Er was geen zichtbaar letsel te zien, maar omdat de vrouw hard terecht was gekomen, is ze ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Onder invloed
Pijnacker Een beginnend bestuurder moest maandag 12 mei zijn rijbewijs inleveren nadat hij door surveillerende agenten was aangehouden voor dronken rijden. De politie zag de man om 10.40 uur op de Noordweg een verkeersovertreding maken. Agenten spraken de man aan op zijn rijgedrag waarna bleek dat hij had gedronken. Hij blies 490 ugl en kreeg een proces-verbaal. Een 20-jarige man uit Delft werd op de Zuideindseweg in Delfgauw door surveillerende agenten gecontroleerd. Uit de blaastest bleek dat hij te veel te veel had gedronken. De man blies 345 ugl en omdat hij een beginnend bestuurder is, kon hij meteen zijn rijbewijs inleveren. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Ruzie in het verkeer
Delfgauw Een automobilist en een fietser kregen maandag 12 mei om 20.45 uur op de Noordeindseweg ruzie met elkaar in het verkeer. De ruzie tussen de 23-jarige fietser uit Delft en de 25-jarige bestuurder uit Rotterdam van de auto mondde uit in duw en trekwerk. Twee passagiers uit een andere auto die de bestuurder kende, stopten ook en bemoeiden zich ook met de ruzie. Volgens de fietser werd hij daarna door meerdere mensen geslagen. De politie hield de bestuurder en de 30-jarige inzittende uit Rozenburg aan en is nog op zoek naar twee andere verdachten. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhoudingen na inbraak
Pijnacker De politie hield op dinsdag 13 mei om 03.10 uur drie mannen (36, 37 en 39) uit Den Haag en Nootdorp aan voor de inbraak in een bedrijf aan de Oudeweg. De politie kreeg s nachts een melding dat er een inbraak gaande was in het pand maar toen de politie arriveerde, waren de inbrekers er al vandoor. Ze hadden meerdere goederen uit het pand meegenomen. Op de Donau hield de politie niet veel later een auto staande met daarin de drie verdachten. In de wagen troffen de agenten spullen aan die uit het bedrijf aan de Oudeweg waren gestolen. De drie verdachten zitten nog vast.

Trek in een gekoeld biertje
Delft Een 20-jarige Hagenaar had maandag 12 mei om 14.20 uur kennelijk trek in een koel biertje. De man nam bij een supermarkt aan de Troelstralaan een six-pack bier mee zonder te betalen. Beveiligers betrapten de man en droegen hem over aan de politie. De man kreeg een proces-verbaal.

Eigenaar ziet gestolen fiets rijden
Delft Een 23-jarige inwoonster uit Delft zag maandag 12 mei om 21.30 uur haar onlangs gestolen fiets rijden. De vrouw zag een onbekende man over de Verwersdijk rijden op haar fiets. Zij waarschuwde direct de politie die de man aanhield. Hij verklaarde dat hij de fiets had gekocht voor 30 euro.

Racen op de Aziëweg
Zoetermeer Surveillerende politieagenten zagen op maandag 12 mei om 17.35 uur een 29-jarige motorrijder uit Zoetermeer met hoge snelheid over de Aziëweg rijden. De agenten zetten de achtervolging in en de Zoetermeerder bleek 170 km per uur te rijden, terwijl op de Aziëweg een maximumsnelheid van 70 km geldt. De motorrijder bleek niet in het bezit te zijn van een motorrijbewijs, maar hij had wel een autorijbewijs. Dat rijbewijs kon hij meteen inleveren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Fietser zwaargewond bij aanrijding
Zoetermeer Een 73-jarige fietser uit Zoetermeer is dinsdagochtend om 08.50 uur bij een aanrijding zwaargewond geraakt. De man fietste over de Fokkerstraat en werd op de kruising met de Van der Hagenstraat aangereden door een 28-jarige automobiliste uit Zoetermeer die de man over het hoofd zag. Het slachtoffer is in kritieke toestand vervoerd naar het ziekenhuis.