Senternovem


07-05-2008 | Laat zien wat uw organisatie heeft bereikt!

Goed voorbeeld doet goed volgen! Daarom is SenterNovem op zoek naar succesvolle projecten of goede ideeën op het gebied van energie en klimaat in de bestaande woningbouw. Heeft u de afgelopen drie jaar manieren gevonden om particuliere woningeigenaars of huurders tot investeringen in energiebesparing aan te zetten? Laat dan zien wat u bereikt heeft en inspireer andere partijen in Nederland om hetzelfde te doen.

Bij energiebesparing gaat het niet om techniek alleen. Particuliere huiseigenaren en huurders hebben ook behoefte aan deskundig advies over mogelijke (gedrags)maatregelen. Dat advies verwachten ze van bijvoorbeeld een woningcorporatie,installateur, aannemer, makelaar of hypotheekvertrekker. Veel professionele partijen spelen al in op deze vraag uit de markt. Zo geeft een installateur klanten die om een nieuwe cv-ketel vragen, advies hoe ze het energieverbruik in huis kunnen verminderen. Of een makelaar wijst kopers van een woning op de mogelijkheden om het energielabel te verbeteren. Woningcorporaties boeken successen door huurderparticipatie, samenwerking met niet voor de hand liggende partijen en nieuwe financieringsconstructies. Dat levert bewoners meer comfort én een lagere energierekening op. Minder energie gebruiken betekent ook minder belasting van het milieu. Dat past goed bij het streven van veel woningcorporaties en bedrijven om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. En het levert marktpartijen een nieuwe lucratieve markt op.

Zet uw bedrijf in het zonnetje
Weet u uit ervaring hoe u particuliere huiseigenaren en huurders kunt aanzetten om energie te besparen? Dan geeft SenterNovem u graag de gelegenheid om uw aanpak te presenteren. Dat levert u positieve publiciteit op. Het gaat niet alleen om grootschalige projecten, we zijn ook op zoek naar successen bij individuele klanten. De voorbeelden worden onder andere in beeld gebracht op de website van SenterNovem en gebruikt voor brochures bestemd voor professionele partijen die zich richten op energiebesparing in de bestaande woningbouw. Ook zullen de voorbeelden gebruikt worden in artikelen die aangeboden worden aan vaktijdschriften. Bij bijeenkomsten die SenterNovem organiseert krijgt u de gelegenheid om uw bedrijf te presenteren. Daarbij staat de aanpak centraal en de manier waarop andere bedrijven daarvan kunnen leren. Kortom: als uw project geselecteerd wordt staat u volop in het zonnetje!

Gezamenlijk werken aan verlagen woonlasten
We zijn er van overtuigd dat niet alleen andere bedrijven van successen kunnen leren. Ook wij kunnen veel leren van de koplopers onder de woningcorporaties, installateurs, aannemers, makelaars of hypotheekverstrekkers. Onder andere bij de ontwikkeling en aanpassing van instrumenten. Daarom willen we met u graag kennis en ervaring uitwisselen en gezamenlijk werken aan het verlagen van de woonlasten en het verbeteren van het wooncomfort in de bestaande bouw. Tegelijkertijd leveren de verschillende branches zo een bijdrage aan het tegengaan van de gevolgen van klimaatveranderingen. En dat is altijd goed voor het imago van de branche!

Genoeg redenen dus om uw succesvolle project vandaag nog bij SenterNovem aan te melden! U hoort dan zo snel mogelijk of uw project of idee gebruikt gaat worden om als voorbeeld voor andere bedrijven te dienen.

Meld uw project aan!
Heeft u een succesvol project of een veelbelovend idee om particuliere huiseigenaren en huurders in de bestaande woningbouw te ondersteunen bij energiebesparing? Meldt dat dan aan bij Team Woningbouw van SenterNovem, Anita Hefner, telefoonnummer 046 420 22 66 of per email a.hefner@senternovem.nl. Criteria voor selectie van uw project zijn onder andere de mate van zichtbaarheid, aantoonbaarheid van het effect, mate van uw inspanning, behaalde resultaten en de reproduceerbaarheid. SenterNovem zorgt ervoor dat de voorbeelden uitgewerkt worden zodat ze gebruikt kunnen worden voor verschillende publicaties en doeleinden.