AutoRai

Basso met Abarth Grande Punto vierde in Rally de Portugal

(5/13/2008)
Abarth, het nieuwe merk van de Fiat Groep, bevestigde direct de reputatie uit het verleden door met de volledig nieuwe Grande Punto Super 2000 in 2006 het allereerste Intercontinental Rally Championship (IRC) te winnen.

Dit jaar wordt met twee fabrieksautoâs wederom aan het IRC deelgenomen en vertrouwen ook diverse privéteams op de razendsnelle Abarth Grande Punto S2000. In Portugal werd de tweede rally uit het IRC verreden en Basso wist zich met een Abarth als vierde te klasseren.

De Portugal-rally werd verreden in de Algarve en de klassementsproeven maakten vorig jaar grotendeels deel uit van het evenement voor het World Rally Championship. De route bestond uit 249 competitiekilometers over 13 klassementsproeven. Giandomenico Basso verloor in het begin van de rally drie minuten door een lekke band. Uiteindelijk legde hij met zijn Abarth Grande Punto S2000 toch nog beslag op de vierde plaats, nadat hij op de allerlaatste klassementsproef de Finse Mitsubishi-rijder Juho Hanninen wist te passeren.

Teamgenoot Anton Alen moest vroegtijdig naar de kant met een defecte koppeling. Succes was er voor Marco Cavigioli die met zijn Fiat Grande Punto diesel de IRC 2WD Cup wist te winnen en nu aan kop gaat in deze categorie.

Eén van de smaakmakers van het eerste uur was onze zuiderbuur Francois Duval die met een privé Abarth Grande Punto reed, ondanks dat hij als eerste over de proeven moest. Vlak voor de finish moest hij de strijd helaas opgeven, terwijl hij op de tweede plaats lag. Het volgende evenement is de 24 uur van Ieper op 27 en 28 juni