Universiteit Twente

Prof. Jacques Thomassen algemeen secretaris KNAW

Foto: Prof. Jacques Thomassen

Prof. Jacques Thomassen is per 1 mei 2008 benoemd tot algemeen secretaris van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) en daarmee tot lid van het dagelijks bestuur. De benoeming geldt voor drie jaar. Thomassen is de opvolger van prof. dr. R. Kaptein.

Jacques Thomassen is sinds 1977 hoogleraar Politicologie aan de Universiteit Twente, faculteit Bestuur en Management en sinds 2005 Universiteitshoogleraar. Zijn onderzoeksgroep heeft een belangrijke plaats verworven in de politicologie en bestuurskunde en is volgens interne en externe reviews uitzonderlijk productief. Niet alleen in Nederland wordt zijn impact erkend op het gebied van vergelijkende empirische politicologie: Thomassen is ook trekker van grote internationale vergelijkende studies. Zijn recente onderzoek richt zich op het systeem van politieke representatie in de Europese Unie en de legitimiteit van de politieke instituties binnen de Unie. Thomassen is lid van de KNAW sinds 1996. Van 2001-2006 was hij voorzitter van de Sociaal-Wetenschappelijke Raad (SWR), een van de vijf adviesraden van de KNAW.

Contactpersoon voor de pers:


- Faculteit Management en Bestuur, afdeling communicatie, drs. M. van Hillegersberg, tel (053) 4892410, m.vanhillegersberg@utwente.nl;


- Universiteit Twente, afdeling Communicatie: drs. Berend Meijering, 053-489 4385.

Top
Laatst gewijzigd op 13-05-2008 11:04:56 door Webmaster