Nederlandse Kano Bond


13 mei 2008

Robert Bouten haalt Olympische startplaats kanoslalom

Slalomkanoër Robert Bouten is zondag 24ste geworden in de semi-finale van de Europese Kampioenschappen kanoslalom in Krakau (Polen). Bouten heeft daarmee¸ naar eigen zeggen¸ geen wereldtijd gevaren maar toch een Olympische startplaats voor Nederland binnengehaald. De slalomwedstrijd in Krakau gold als laatste Olympische kwalificatiemoment. Nederlands kampioen Bouten dient bij wereldbekerwedstrijden eind juni en begin juli nog ten minste één keer bij de eerste 16 te eindigen om definitief zijn Olympisch startbewijs voor Peking te verdienen. Jasper Fonteijn (42ste) en David Backhouse (45ste) presteerden onvoldoende om de semi-finale te bereiken. Europees kampioen bij de heren werd de Engelsman Campbell Walsh¸ zilveren medaille winnaar in Athene 2004 en wereldkampioen 2006.

Bij de dames is Ariane Herde in de semi-finale op zaterdag 26ste geworden. Herde heeft vorig seizoen al een landenplaats voor de Nederlandse dames binnengehaald en zich gekwalificeerd voor de Olympische slalom. Herde voer haar semi-finale-run relatief behoudend. Met haar 26ste plaats heeft zij voldoende vormbehoud getoond voor deelname in Peking in augustus.

Ariane Herde¸ Annelies van der Zwart en Nicky Nibbeling hebben samen verrassend goed gepresteerd in de wedstrijd voor landenteams. De dames eindigde vrijdag in een sterk veld als vijfde en voldeden daarbij aan de criteria voor het verkrijgen van de topsport-B-status.

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright