Universiteit Maastricht

Persberichten 2008

13 mei 2008
Brand in universiteitsgebouw Debyeplein 1

Op maandag 12 mei 2008 is omstreeks 17.15 uur brand uitgebroken in het gebouw Debyeplein 1, onderdeel van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht. Daarbij is forse materiële schade opgetreden op de derde verdieping van het gebouw. Naast brandschade ter plaatse van de brandhaard in een van de gangen is met name de technische infrastructuur op deze verdieping onbruikbaar geraakt waardoor gebruik van de verdieping voorlopig, naar verwachting voor een periode van ongeveer een maand, niet mogelijk is. Voor de medewerkers die op de derde verdieping gehuisvest zijn wordt alternatieve werkruimte gezocht. De rest van het gebouw kan vrijwel normaal worden gebruikt.

De brand die waarschijnlijk veroorzaakt is door een technische storing ontstond tussen het verlaagde plafond en de dakconstructie van het pand. De precieze oorzaak van de brand wordt nog nader onderzocht. Op het moment van het uitbreken van de brand waren geen mensen in het gebouw aanwezig. De financiële omvang van de schade is nog niet bekend.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Femke Kools, tel. 043 3885230, e-mail Femke.kools@ssc.unimaas.nl De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/ Zie ook het Research Magazine voor meer interessant onderzoek aan de UM: http://www.unimaas.nl/researchmagazine

Leading in Learning
Based in Europe, focused on the world. Maastricht University is a stimulating environment. Where research and teaching are complementary. Where innovation is our focus. Where talent can flourish. A truly student oriented research university.