Politie Groningen

Dinsdag 13 mei 2008

Provincie Groningen, 13-05-2008

Grijpskerk: bromfietser onderuit

Op de Kievitsweg in Grijpskerk ging maandagavond een 41-jarige man uit Zuidhorn onderuit met zijn bromfiets. Volgens getuigen reed de man al slingerend en verloor hij de macht over het stuur. Na onderzoek bleek dat de man zwaar onder invloed van alcohol was. Hij werd met hoofdletsel naar een Ziekenhuis gebracht waar een bloedproef werd afgenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: man aangehouden voor mishandeling en bedreiging

Op de Uitwierderweg heeft de politie maandagavond een 37-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man bleek personeel van het spoor op het station te hebben bedreigd en mishandeld. Na een korte achtervolging konden agenten de man achterhalen. Hij was erg agressief en beledigde de politiemensen. De man werd ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Niekerk: ruzie tussen man en vrouw eindigt in de cel

Op de Kerkstraat heeft de politie een 38-jarige man uit Munnekezijl aangehouden. De man bleek zijn 40-jarige vriendin te hebben mishandeld en uit een auto gesleurd. Getuigen waarschuwden de politie die de man meenamen naar het bureau. De vrouw bestuurde de auto waarin ze zaten. Zij bleek echter te veel gedronken te hebben en moest een blaastest afleggen. De vrouw bleek 1,4 promille alcohol in haar bloed te hebben. Ook tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: dronken mannen ingerekend

De politie heeft maandagnacht in de Landstraat in Delfzijl twee inwoners van die plaats aangehouden (22 en 23 jaar). Tijdens surveillance ging de 23-jarige midden op de weg staan. Hij schreeuwde, sloeg op de motorkap en gooide een bierglas tegen de auto, maar hij mistte. Hij werd aangehouden, maar verzette zich hevig. Zijn plaatsgenoot bemoeide zich ermee. Hij maakte de aanhouding van zijn vriend knap lastig. De agenten kregen hulp van collegas, waarna het duo alsnog werd ingerekend. Tijdens de rit naar het cellencomplex in Groningen bleef de 23-jarige verdachte agressief. De heren werden ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op. De 22-jarige Delfzijlster werkt bij Defensie. Hij is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Blijham: vrouw met scootmobiel te water

Een 66-jarige vrouw uit Winschoten is maandagmiddag bij de Winschoter Hoogebrug met haar scootmobiel te water geraakt. De vrouw was al uit het water gehaald door hulpvaardige voorbijgangers. Een ambulance kwam ook op de melding af, maar de vrouw bleek geen verwondingen te hebben. Agenten brachten de vrouw thuis. Ze vertelde dat ze een vliegje in haar oog had gekregen. Daardoor stuurde ze naar rechts en kwam ze in het water terecht.

Slochteren: man fietst water in

Een 22-jarige man uit Slochteren liep maandagmiddag bij een heuvel bij de Krimpen en de Marijke Arensstraat een gebroken nekwervel op na een val. Hij fietste vanaf een heuvel naar beneden. Kennelijk had hij een te lange remweg, waardoor hij in het water terecht kwam. Hij sloeg over de kop. De politie en een ambulance kwamen op de melding af en het slachtoffer is met een gebroken nekwervel naar een ziekenhuis gebracht.

Wildervank: inbraak in restaurant

In een restaurant in Wildervank is tussen zondag- en maandagavond ingebroken. Onbekenden namen drank, gereedschap en een geldbedrag mee. De politie doet onderzoek.

Kropswolde: politie controleert waterverkeer

De politie heeft maandag gecontroleerd op het Zuidlaardermeer. Twee personen kregen een bekeuring, vanwege de vaarsnelheid. Eén persoon had geen reddingsvest aan boord en kreeg daarvoor een bekeuring. Tenslotte kregen twee personen een bekeuring, omdat ze van de brug bij de Meerweg sprongen.

Oude Pekela: rijbewijs ingevorderd na aanrijding

Een 27-jarige automobilist uit Winschoten moest maandagnacht zijn rijbewijs inleveren. Hij had een eenzijdige aanrijding gehad op de Erasmusstraat en was vervolgens doorgereden. Een oplettende man zag de schade aan de auto en zag de man over de weg slingeren. Hij alarmeerde de politie. De laatste melding was dat de auto geparkeerd was bij een woning in Oude Pekela. Agenten troffen de man bij de auto. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed was. Hij werd aangehouden en op het bureau bleek dat hij ruim 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. Dit komt neer op bijna elf keer de toegestane hoeveelheid. Ook bleek dat hij beginnend bestuurder is. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Meedhuizen: bromfietser onder invloed onderuit

Een 34-jarige bromfietser uit Meedhuizen is maandagavond op de Vennendijk aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten reden over de N366 bij de Vennendijk toen ze de man op de grond zagen liggen. Zijn verwondingen vielen mee, maar hij rook sterk naar alcohol. Een blaastest bevestigde de reukkwaliteiten van de agenten en hij werd aangehouden. Op het bureau bleek dat hij ruim 2 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: motorrijder gewond na aanrijding

Een 26-jarige motorrijder uit t Zandt is maandagmiddag op de Fivellaan gewond geraakt bij een aanrijding. Een 45-jarige automobilist uit Delfzijl sloeg af vanaf de Fivellaan de Parallelweg richting Groningen. Hij zag daarbij de motorrijder over het hoofd. Een botsing was het gevolg en de man is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: man rijdt door na aanrijdingen

De politie heeft maandagavond een 51-jarige Stadjer bij zijn woning aan de Oliemuldersweg aangehouden. De man botste tegen twee geparkeerde autos op de Prinsesseweg en reed vervolgens door. Getuigen noteerden het kenteken en schakelden de politie in. De autos raakten flink beschadigd. Eén was zo beschadigd dat het werd afgesleept door een sleepbedrijf. Agenten gingen op onderzoek uit bij de woning van de verdachte. Toen ze aanbelden, verklaarde de man direct dat hij betrokken was bij een aanrijding op de Prinsesseweg en was doorgereden. Hij bleek onder invloed te zijn. Hij had ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: motorrijders onderuit

Maandagmorgen op de Beneluxweg zijn twee motorrijders onderuit gegaan. Ze reden samen toen de 46-jarige man uit Hoogezand stopte voor een oranje verkeerslicht. De 49-jarige man uit Sappemeer reed er bovenop. Beiden kwamen ten val. Laatstgenoemde liep hoofd- en nekletsel op en werd naar een ziekenhuis gebracht. De 46-jarige motorrijder liep alleen wat schrammen op. Beide motoren werden afgesleept en de politie maakt een rapportage van het ongeval.