Stad Brussel


Bruxelles 0-3 : Veertiendaagse van het Jonge Kind

De eerste veertiendaagse van het jonge kind van de Stad Brussel ! Ontdekken, zich verwonderen, zich inlichten, spelen, gedachten uitwisselen gedurende meer dan veertien dagen, een grote keuze van activiteiten wordt u voorgesteld rondom het jonge kind, zijn gezin en zijn leven in de stad.

Waarover gaat het ?
Een reeks manifestaties, ontmoetingen en animaties gedurende veertien dagen om de verschillende mogelijkheden van de sector van het jonge kind in Brussel te ontdekken. Ook worden de diversiteit en de complementariteit van de diensten van het jonge kind op ons grondgebied belicht. Zo kunnen alle betrokken actoren (ouders, kinderen en beropsmensen) van de gelegenheid gebruik maken om van gedachten te wisselen, na te denken en ook te creëren. Activiteiten toegankelijk voor iedereen zullen afwisselen met manifestaties voorbehouden voor de beroepsmensen uit de sector.

Wat houdt dit in ?
Een tentoonstelling van foto's genomen in de crèches, kinderopvangplaatsen, peutertuinen en babykoten van de Stad Brussel in 2007-2008 ; muzikale animaties en sprookjes tijdens de weekends voor de kinderen en hun families, een initiatiedag "kunst en de jonge kinderen" voor de kinderverzorgsters ; een vormingsdag (conferentie en ateliers) rond het thema ruimten en beperkingen van de actieradius van de beroepsmensen van het jonge kind ; een ouderschapmiddag en een oudercafé gericht op de 0-3 jarigen, een infobeurs waar u verschillende nuttige diensten voor de gezinnen kan vinden per wijk, enz. Ten slotte een forum over de bijzonderheden van het onthaal van het jonge kind in het Brussels Gewest op voorstel van "Vie féminine".

Hoe onstond dit project ?
Deze veertiendaagse is het resultaat van een samenwerking tussen de betrokken diensten (crèches, gezin en senioren) en de gespecialiseerde partners in de genoemde domeinen. We zijn verheugd u de actieve medewerking aan te kondigen van de "Ecole de Photographie- promotion sociale de la Ville de Bruxelles" ; het theater "la Montagne Magique" ; de "Ecole des parents et des grands-parents" , de "Vie Féminine" in samenwerking met de "ONE" en de "CERE", de vzw "Contalyre" ; de vzw "ABC"; (Kamishibai) ; artiesten als Christian Merveille, Pierre Chemin, en nog vele anderen die u in het programma kunt ontdekken.

Contact:
Schepenambt Familie
Stadhuis
Grote Markt
1000 Brussel Map
Tel. 02 279 50 64

Site van de veertiendaagse van het jonge kind