Persberichten Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht, 13-05-2008

Beroving

MAARSSEN Een 27-jarige vrouw uit Amsterdam is zondag beroofd toen zijn in haar auto over de Zuilense Ring reed. Omstreeks 04.45 uur stopte de vrouw voor een verkeerslicht bij de oprit naar de Rijksweg A2. Achter haar stopte een personenauto. Twee mannen stapten uit, sloegen de ruit van de auto van de vrouw in en beroofden haar van haar tas. Daarna stapten ze weer in en reden de mannen verder richting Amsterdam. Later die nacht werd in een woning in Amsterdam ingebroken, vermoedelijk met de huissleutels die bij de beroving buit waren gemaakt. De verdachten werden niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak. Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie van het district Rijn & Venen, op tel: 0900-8844. Anoniem kan dit via M: 0800-7000.

Getuigen inbraak gezocht

MAARSSEN In de nacht van 29 April op 30 april van dit jaar is ingebroken bij stichting Abrona in de wijk Reigerkamp. De politie onderzoekt de inbraak en zoekt getuigen.

Door een raam te vernielen kon de inbreker tussen 23.45 en 08.00 uur het pand binnenklimmen. Vermoedelijk heeft hij hier de struik voor het raam ook bij gebruikt. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord met betrekking tot deze inbraak neemt u dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via het nummer 0800-7000.

Inbraak

MIJDRECHT - Op 12 mei is ingebroken in een school aan de Karekiet. Tussen 18.45 uur en 19.05 uur werd door drie mannen een schuurtje opgebroken. Een van de daders, een 15-jarige jongen uit Mijdrecht, werd door een getuige herkend en kon later door de politie worden aangehouden aan de Assessorstraat. De politie doet nog onderzoek naar de andere verdachten.

Rijden onder invloed

BREUKELEN In de vroege ochtend van dinsdag 13 mei heeft de politie een man aangehouden omdat hij aan het verkeer deelnam onder de invloed van alcohol. De 45-jarige automobilist uit Veenendaal viel op omdat hij tijdens zijn rit over de Rijksweg A2 drie rijstroken nodig had en ook bijna tegen de vangrail botste. Een getuige lichtte de politie in, die vervolgens de man om 04.10 uur aanhield. Uit de ademanalyse van de man bleek dat er 485 ug/l in zijn bloed zat. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van 5 uur.