Persberichten Eemland zuid, 11.45 uur

Utrecht, 13-05-2008

De weg kwijt en eigenwijs

AMERSFOORT Een automobilist was aan het begin van de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 mei echt de weg kwijt. Hij bleek niet alleen te veel gedronken te hebben, maar ook erg eigenwijs te zijn.

Rond 01.05 uur zagen agenten een automobilist over het fietspad van de Utrechtseweg rijden. Zij gaven de automobilist, een 30-jarige man uit Amersfoort, een stopteken. Toen de agenten hem aanspraken zei de man wankelend op zijn benen en met dubbele tong, dat de weg was verdwenen. Hij was duidelijk zwaar onder invloed van alcohol en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte boven de 1000 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l is. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 13 uur. Rond 02.40 uur werd hij heengezonden.

Rond 04.45 uur zagen agenten dezelfde verdachte over de Stationstraat rijden. Hij werd aan de kant gezet en aangehouden. Bij de ademanalyse blies hij boven de 800 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het weer rijden onder invloed, rijden in strijd met het rijverbod en rijden met een ingevorderd rijbewijs.

Schoon schip

AMERSFOORT Een jongen meldde zich in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 mei op het politiebureau omdat hij schoon schip wilde maken.

Rond 02.15 uur meldde een 16-jarige jongen uit Amersfoort zich in het politiebureau. Hij meldde dat hij de afgelopen tijd in meerdere autos had ingebroken en nu schoon schip wilde maken. Een agent ging een gesprek met hem aan en de jongen gaf aan meer dan zes autokraken te hebben gepleegd. Hij meldde van een autokraak zoveel daderwetenschap, dat hij wel bij die kraak betrokken moest zijn geweest. Daarop werd hij aangehouden en in het politiebureau ingesloten.

Uit nader onderzoek zal moeten blijken voor hoeveel zaken de verdachte in aanmerking komt. De ouders van de verdachte zijn van zijn verblijf bij de politie op de hoogte gesteld.

Snoeiafval

LEUSDEN - In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 mei heeft brand gewoed in een partij snoeiafval. Twee autos raakten beschadigd.

Rond 01.50 uur kregen de politie en brandweer de melding van een brand in een partij snoeiafval op een terrein op de hoek van de Valkenhoeve met de Hertenhoeve. Beide hulpdiensten gingen ter plaatse. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat een in de buurt geparkeerde auto bijna geheel uitbrandde en dat een andere auto door de hitte beschadigd raakte.

Er wordt niet uitgesloten dat hier sprake is van brandstichting. Aan getuigen die iets verdachts voor, tijdens of na de brand hebben gezien op of in de omgeving van de Valkenhoeve/Hertenhoeve wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.