Persberichten Heuvelrug, 11.55 uur

Utrecht, 13-05-2008

Slingerend

ELST In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 mei liep een bromfietser tweemaal tegen de lamp.

Rond 02.35 uur zagen agenten een bromfietser slingerend over de Rijksstraatweg rijden. Hij werd aan de kant gezet en uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. De bromfietser, een 48-jarige man uit Wijk bij Duurstede, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 475 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur. Rond 03.30 uur werd hij heengezonden.

Rond 03.50 uur zagen agenten, ondanks het rijverbod, de verdachte toch weer op de bromfiets op de Rijksstraatweg rijden. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse blies hij 405 ug/l. Tegen de verdachte werd weer proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, maar nu ook voor rijden in strijd met een rijverbod.

Twee gewonden

ELST Bij een ongeval met een bromfiets raakten op maandag 12 mei een jongen en een meisje gewond.

Rond 18.00 uur reed een 16-jarige jongen uit Veenendaal met zijn brommer over de Veenendaalsestraatweg. Bij hem achterop zat een 15-jarige plaatsgenote. Voor hen reed een andere bromfiets.

De 16-jarige jongen haalde een groep fietsers in, raakte daarbij het stuur van een fietser en vervolgens het achterwiel van de bromfiets voor hem. Daardoor reed de 16-jarige jongen de berm in en ging onderuit. Zijn 15-jarige passagiere kreeg de bromfiets op zich.

De jongen liep letsel aan zijn been op, het meisje had mogelijk een gebroken heup. Beiden werden naar het ziekenhuis de Gelderse Vallei gebracht.

Over de kop

DOORN Een fietser sloeg op maandag 12 mei met zijn fiets over de kop.

Rond 14.45 uur reed een 51-jarige man uit Wijk bij Duurstede over de Amersfoortseweg. Daar schoot zijn spatbord plotseling los, die kwam tussen de spaken, waardoor het wiel blokkeerde. De Wijk bij Duursteder sloeg over de kop en liep daarbij een hoofdwond op. Hij werd door kennissen naar het Diaconessenhuis in Zeist overgebracht.

Echtelijke aanrijding

LEERSUM Bij een aanrijding tussen twee echtelieden, raakte op maandag 12 mei één van hen gewond.

Rond 14.15 uur fietste een 78-jarige vrouw uit Doorn achter haar even oude man over de Broekweg. Bij de kruising met de Buurtweg sloeg de man rechtsaf. De vrouw zag dit kennelijk te laat. Zij botste tegen hem op en kwam ten val. Met een hoofdwond en een polsbreuk werd zij per ambulance naar het ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede gebracht.