Dienstenbond CNV

Nieuws

13 mei 2008

Overleg vakbonden met directie Randstad/Vedior

Voor de tweede keer hebben we (op woensdag 7 mei) met de directie van Randstad/Vedior gesproken over de sociale gevolgen van de overname. Er is nu nog weinig nieuws maar we willen u toch goed op de hoogte houden, dus daarom wel een info.

Bespreking

Tijdens het laatste overleg hebben we de vragen van de vakbonden over de nieuwe organisatiestructuur besproken (op basis van de adviesaanvragen aan de OR-en). Nog steeds is er niet onderhandeld. De gegevens over de aantallen mensen voor wie boventalligheid gaat gelden zijn namelijk nog steeds niet precies bekend. Hierdoor kunnen wij slecht inschatten welke groepen werknemers nu gevolgen van de overname zullen gaan ondervinden.

Herplaatsingskader

Het belangrijkste punt van de laatste bespreking was het herplaatsingskader, dat Randstad en Vedior voorstellen. Centraal in dit plan staat de wens van de directies om op basis van het "the best for the job" principe te bepalen welke mensen de nieuwe functies zullen gaan vervullen. Dit is echter iets heel anders dan het gewoonlijk gebruikte afspiegelingsbeginsel dat veel objectiever is.

Wat staat er nog meer in het voorgestelde plan:

Selectie via "the best for the job" principe indien er meer mensen zijn voor één functie.

Maar

* Geen vergoedingen bij externe herplaatsing
* Geen reistijdenregeling

* Geen regeling voor vrijwillige vertrekkers
* Geen .....

Wat dan wel? De regeling die ons vandaag voorgelegd is, gaat vooral over de selectieprocedure en over het intern herplaatsingsbureau.

Wij gaan alles nu op een rij zetten en zullen met een reactie komen in lijn met de punten die we in de ledenvergadering met elkaar bespraken.

We weten één ding zeker. De standpunten liggen nog behoorlijk uit elkaar. Het zal niet eenvoudig zijn om hier uit te komen. We verwachten dan ook dat we op enig moment opnieuw een werknemersbijeenkomst zullen houden om uw mening over de plannen te horen. Hiervoor zal op tijd een aankondiging komen.

Informatie

Wij hopen u voor nu weer voldoende te hebben geïnformeerd. Wij zullen ons best doen om uw belangen zo goed mogelijk te behartigen. Daarbij hebben wij u natuurlijk nodig. Laat ons weten als u vragen, opmerkingen of een mening over zaken heeft die relevant zijn voor dit proces. Neem contact op met onderhandelaar Sandra Hendriks via s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl of bel 023-5651052.

Lid worden?

CNV Dienstenbond doet zijn best om uw belangen zo goed mogelijk te behartigen. Maar zeker bij grote veranderingen zoals nu bij Randstad en Vedior spelen, is het belangrijk dat we samen sterk staan en een vuist kunnen maken. Word dus lid en vraag uw collega's om lid te worden. Voor meer informatie kijk op http://www.cnvdienstenbond.nl/.

Lid-werft-lidactie: Altijd Prijs!

In de eerste helft van 2008 voeren we een speciale lid-werft-lid actie met mooie prijzen! De opzet is eenvoudig. Naast de gebruikelijke waardebon van EUR 10.00 ontvangt u bij het aanbrengen van elk nieuw lid een waardepunt. Met 3 waardepunten kunt u al een fraai cadeau verkrijgen. Maar voor het werven van 5 of 10 leden kunt u kiezen uit nog mooiere cadeaus. Ga voor de actie naar onze website: http://www.cnvdienstenbond.nl/.

Let op: het nieuwe lid moet wel werkzaam zijn in onze sectoren en vallen onder CNV Dienstenbond. Doe mee voor een sterkere bond en een mooie prijs!

De cadeaubon t.w.v. EUR 10.00 als welkomstcadeau op de aanmeldingsbon, is komen te vervallen. In plaats daarvan krijgt het nieuwe lid, bij het verstrekken van een automatische incasso, de eerste drie maanden een gratis lidmaatschap aangeboden.