Gemeente Noordwijk

Op woensdag 7 mei 2008 heeft de raadscommissie Werken & Welzijn de conceptnota Jeugdparticipatie vrijgegeven voor inspraak. De gemeente wil graag jongeren (leeftijd 12 tot 23 jaar) meer betrekken bij de ontwikkelingen in Noordwijk. In sommige gevallen zal het gaan om een eenmalige activiteit die voortkomt uit een idee van een jonge Noordwijker. Ook wordt voorgesteld om jongeren structureel te betrekken bij beslissingen die door de Gemeenteraad worden genomen. Om dit te bereiken wordt een Jongerenraad ingesteld. `Bij jeugdparticipatie staat de betrokkenheid van jongeren voorop; oftewel voor en door jongeren', aldus verantwoordelijk wethouder voor jeugdzaken Leendert de Lange (VVD).

De gemeente Noordwijk vindt het noodzakelijk dat het jeugdbeleid verder wordt ontwikkeld in direct overleg met de jeugd. Daarom is een meedenkmanifestatie georganiseerd en zijn jongeren in een enquete gevraagd naar hun mening. De ideeën en meningen zijn verwerkt in de conceptnota Jeugdparticipatie. `Tijdens de inspraakperiode lijkt het mij erg gaaf als jonge Noordwijkers zich laten horen'. Volgens De Lange is het nu de kans om de gemeente uit te dagen met goede ideeën. `Wat mij betreft gaan wij de boel een beetje opschudden'.

De conceptnota is af te halen bij de receptie van het gemeentehuis, bij de bibliotheek en bij SJWB. Downloaden van de conceptnota kan ook, via de website van de gemeente: www.noordwijk.nl.

De inspraaktermijn is vastgesteld op zes weken en loopt van woensdag 21 mei 2008 tot en met woensdag 2 juli 2008. In deze periode kunt u uw inspraakreactie schriftelijk indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders van Noordwijk, Afdeling WRE/Team Welzijn, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk.

Nadere informatie over de conceptnota kun je opvragen bij Diane Walther, senior beleidsmedewerker Welzijn, telefoon 071-3660392.


---