Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 22 april 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 15 april 2008. Toelichting: Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies: Instemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten
2. Begrotingswijziging 2007, jaarrekening 2007 en begroting 2009 van Veiligheidsregio Utrecht. Toelichting: Bij brief van 10 april 2008 wordt de jaarstukken 2007 en de begroting 2009 aangeboden met het verzoek om voor 18 juni a.s. te reageren. De begrotingswijziging is administratief technisch van aard. De jaarrekening sluit met een positief saldo van 248.125. Voorgesteld wordt om dit bedragen te storten in diverse reserves. De begroting 2009 bevat geen nieuw beleid. Ambtelijk advies: In te stemmen met de jaarstukken. De inwonerbijdrage 2009 van 62.167 verwerken in de gemeentebegroting 2009. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Gebruiksvergunning Brandveiligheid Kinderdagverblijf Kerkstraat 26. Ambtelijk advies: Akkoord gaan met het verlenen van de gebruiksvergunning brandveiligheid aan het Kinderdagverblijf aan de Kerkstraat 26 te Abcoude. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Bluswatervoorziening Abcoude. Toelichting: Om in geval van brand te beschikken over bluswater, is het noodzakelijk dat er in de gemeente voldoende bluswatervoorzieningen beschikbaar zijn. De ondergrondse brandkranen in de Hoogstraat, door Waternet aangelegd, liggen te ver uit elkaar en zijn niet altijd bereikbaar voor de brandweer. Het is noodzakelijk dat er in de Hoofdstraat 2 geboorde putten worden geplaatst. Deze kunnen bovengronds uitgevoerd worden zodat ze altijd bereikbaar én dus beschikbaar zijn voor de brandweer. Ambtelijk advies: In te stemmen met de aanleg van 2 bovengrondse geboorde putten in de Hoogstraat. Hiervoor een krediet te verlenen van 10.000, conform bijgaand concept-raadsvoorstel. In te stemmen met het in kaart brengen van de grijze gebieden inzake beschikbaarheid bluswatervoorziening in gemeente Abcoude. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Bluswatervoorziening ten behoeve van brandweeroptreden in de oude dorpskern van Baambrugge. Toelichting: Bij onderzoek is gebleken dat in de Dorpsstraat van Baambrugge de bluswatervoorziening absoluut niet toereikend is voor een snelle en effectieve inzet. Daarom moeten er minimaal 2 geboorde putten gepositioneerd worden in de Dorpsstraat van Baambrugge om de repressieve inzet van de brandweer te kunnen garanderen. Ambtelijk advies: Akkoord gaan met de aanleg van 2 geboorde putten in de Dorpsstraat te Baambrugge. Hiervoor een krediet beschikbaar te stellen van 10.000, conform bijgaand concept-raadsvoorstel. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen zonnencollectoren op dakvlak woonhuis, Laan van Binnenrust 23, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Principeverzoek vernieuwen en uitbreiden bebouwing van het bedrijf voor grond- en loonwerk Gein Zuid 45 te Abcoude. Toelichting: Aanvrager heeft bij zijn principeverzoek een bedrijfsplan overgelegd. In verband met de herziening van het bestemmingsplan buitengebied is dit principeverzoek met bedrijfsplan ter advisering voorgelegd aan het stedenbouwkundig bureau. Zij adviseren gemotiveerd (zie bijlage) medewerking te verlenen aan de nieuw te bouwen loods. Zij vinden een landschappelijke inpassing wel van belang. Ambtelijk advies:
1. In principe medewerking verlenen onder voorwaarde dat aandacht wordt besteed aan een landschappelijke inpassing.
2. Convenant laten sluiten dat betrokkene na gereedkoming de rommel op perceel Gein Zuid ong. opruimt (zie tekening).
3. Strijdige fietsverkoop beëindigen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Afronding traject verzelfstandiging bestuur openbaar onderwijs. Toelichting: Het raadsbesluit voor de verzelfstandiging van het openbaar bestuur is door de gemeenteraad genomen. Voor de begeleiding van de afronding van dit verzelfstandigingtraject is door de VOSABB een offerte uitgebracht. Geadviseerd wordt om overeenkomstig de offerte de begeleiding door de VOSABB te laten uitvoeren. Ambtelijk advies: Akkoord gaan met de begeleiding door de VOSABB van de afronding van het traject verzelfstandiging bestuur openbaar onderwijs overeenkomstig de offerte d.d. 07.02.08. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 29 april 2008. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 22 april 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Aanvraag ontheffing plaatsing hijskraan t.h.v. Raadhuislaan 4-5 te Abcoude. Toelichting: Op 27 maart 2008 is er een verzoek binnengekomen voor ontheffing voor het plaatsen van één hijskraan aan de Raadhuislaan 4-5 te Abcoude t.b.v. renovatiewerkzaamheden. Op grond van artikel
2.1.5.1 van de APV is een ontheffing nodig om de weg te gebruiken anders dan overeenkomstig de bestemming daarvan. Het advies is ontheffing te verlenen voor 16 april 2008 van 07:00 tot en met 10:00 uur en volgens de voorwaarden, gesteld in de brief van 10 april 2008. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt de vergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 10-4-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen twee dakkapellen op woonhuis (tweede bedrijfswoning), Gein-Zuid 27, Abcoude. Ambtelijk advies: Aanhouding doorbreken en bouwvergunning verlenen met toepassing van art. 50 lid 4 WW. Mandaatbesluit d.d.16-4-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten woonhuis (aanbouw zijgevel), Gein-Noord 37, Abcoude. Ambtelijk advies: Aanhouding doorbreken en bouwvergunning verlenen met toepassing van art. 50 lid 4 WW. Mandaatbesluit d.d. 16-4-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.


---