Gemeente Teylingen

Sassenheim,Teylingerlaan Voorhout gaat niet door

Eénrichtingverkeer Teijlingerlaan Sassenheim,Teylingerlaan Voorhout gaat niet door

13 mei 2008

PERSBERICHT 13 mei 2008 - Het college van burgemeester en wethouders heeft op 29 april besloten een aantal nieuwe verkeersmaatregelen te nemen op de Teijlingerlaan/Teylingerlaan in Sassenheim/Voorhout. Aanleiding voor dit heroverwegingsbesluit zijn de vele bezwaarschriften tegen het instellen van éénrichtingverkeer vanaf de Rietschelftlaan richting N443/Carolus Clusiuslaan. De eerder geplande as-verspringingen en wegversmallingen worden wel uitgevoerd.

De nieuwe maatregelen

* Het besluit éénrichtingverkeer in te stellen wordt vanaf de Rietschelftlaan richting N443/Carolus Clusiuslaan herroepen en daarvoor in de plaats wordt tweerichtingsverkeer ingesteld.
* Er komt een voetgangersoversteekplaats op de Westerstraat ter hoogte van de kruising met de Teijlingerlaan.
* Op de Westerstraat wordt een vooraanduidingsbord geplaatst, waarbij het vrachtverkeer geattendeerd wordt op het inrijverbod voor vrachtwagens op de Teijlingerlaan richting Teylingerlaan.
* Het bord `voetgangersoversteekplaats' bij de Rietschelftlaan wordt verplaatst naar de juiste locatie en voorzien van een fluorescerende achtergrond.

* De geplande wegversmalling op de Teylingerlaan bij huisnummers 88-90 wordt verplaatst naar nummers 90-92.

* Ruim voor het kruispunt Teijlingerlaan-Rietschelftlaan wordt een herhalingsbord 30 km/h-zone geplaatst.

* De plantenbakken die gebruikt worden voor de as-verspringingen worden beplant met bodembedekkers.

De aanbeveling van de bezwaarmakers

In de bezwaarprocedure heeft de gemeente toegezegd de aanbevelingen van de bezwaarmakers tegen het éénrichtingverkeer op de Teijlingerlaan/Teylingerlaan mee te nemen in het heroverwegingsbesluit. Een aantal van de genoemde maatregelen zijn hier een uitwerking van. Het college is van mening dat door deze maatregelen de verkeersveiligheid op de Teijlingerlaan/Teylingerlaan toe zal nemen.