Gemeente Westvoorne


Startdocument eerste tussenresultaat van Gebiedsvisie Tinte

Als eerste product in het open planproces voor de Gebiedsvisie Tinte is een Startdocument opgesteld. Dit stuk is de eerste stap op weg naar een Gebiedsvisie. Zoals dat in het hele proces rond Tinte geldt, kan iedereen nog steeds suggesties en opmerkingen laten weten ook op het Startdocument dus. Op 5 juni gaan de deelnemers aan de workshops verder met dit stuk.

Het startdocument is te downloaden van de gemeentelijke website www.westvoorne.nl, zie Gebiedsvisie Tinte. Naast algemenere delen als een samenvatting van het Plan van Aanpak en het Communicatieplan, bevat het stuk de resultaten van de eerste workshop op 31 maart. Vervolgens zijn er enkele ruimtelijke modellen opgenomen. Deze lopen vooruit op de studie naar drie varianten en zijn dus nog heel globaal. Op het ogenblik werkt DN Urbland aan het landschappelijke raamwerk en de varianten. In de eerstvolgende workshop gaan de deelnemers met de varianten aan de slag. Sluiten ze aan bij hun wensen en zorgen uit de eerste workshop? Wat zijn de consequenties van elke variant? Na de workshop worden de varianten uitgebreid getoetst op financiële haalbaarheid. Het commentaar van de deelnemers wordt vervolgens meegenomen in de verdere bewerking van de varianten door het bureau. Dit proces resulteert in een drietal uitgewerkte varianten. Die vormen de ingrediëntenvoor de voorkeursvariant, die centraal staat in de laatste workshop.

Inwoners en ondernemers binnen Westvoorne kunnen hun opmerkingen over het proces en reacties op het Startdocument sturen naar: Gemeente Westvoorne, postbus 550, 3235 ZH Rockanje. Een mailbericht kan ook, met als onderwerp gigtinte, naar gemeente@westvoorne.nl.