Gemeente Eersel


Inspraakprocedure voorontwerpbestemmingsplan Kom Steensel

Voorontwerpbestemmingsplan ter inzage

Burgemeester en wethouders van Eersel maken bekend dat met ingang van 15 mei 2008 gedurende zes weken voor belanghebbenden het voorontwerpbestemmingsplan Kom Steensel ter inzage ligt bij de gemeentebalie. Ook is het plan in te zien op de website van de gemeente: www.eersel.nl.

Voor de kom van Steensel wordt een nieuw bestemmingplan opgesteld, omdat momenteel voor het gebied meerdere (overwegend verouderde) plannen gelden. De gemeente wil voor alle kernen actuele bestemmingsplannen. Met dit nieuwe plan krijgt de gemeente voor de kern Steensel één nieuw en actueel plan voor de gehele kom.

Het plan bevat een regeling voor het bouwen en het gebruiken van grond en gebouwen. Daarnaast wordt minimaal de ruimte geboden voor nieuwe ontwikkelingen.

Informatieavond
Tijdens de inspraaktermijn organiseert de gemeente op maandag 2 juni 2008 een algemene informatiebijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan. Tijdens deze bijeenkomst ontvangt u informatie over het plan en over de procedure. Ook krijgt u gelegenheid vragen te stellen. De wethouder ruimtelijke ordening, de heer Roeland van Hooff, en de opstellers van het plan zijn tijdens de avond aanwezig. Het plan is opgesteld door Croonen Adviseurs in samenwerking met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente. De avond begint om 20.00 uur in Motel Steensel aan de Eindhovenseweg 43/A te Steensel.

Om organisatorische redenen willen wij graag weten hoeveel personen naar verwachting de bijeenkomst zullen bijwonen. Als u van plan bent aanwezig te zijn, verzoeken wij u dit door te geven aan de heer Bas Joosten, beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling, telefonisch bereikbaar onder doorkiesnummer 0497-531366 of per e-mail: b.joosten@eersel.nl.

Reageren
Iedereen kan reageren op het voorontwerpbestemmingsplan, zowel schriftelijk als tijdens de informatieavond. Afhankelijk van de resultaten van deze reacties wordt bekeken of aanpassing van het voorontwerp nodig is.