Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 mei 2008

Onderzoek brand garagebedrijf afgerond

Almelo

Na onderzoek door de Technische Recherche van Politie Twente is de plek waar de brand ontstaan is, waarbij 9 auto's van een garagebedrijf verloren zijn gegaan, achterhaalt. Van enig opzet is niks gebleken.

Op zondag 11 mei omstreeks 17.30 uur zijn 9 auto's bij een brand aan de Van Meelweg in vlammen opgegaan. Omdat vermoedelijk sprake was van brandstichting heeft de Technische Recherche van Politie Twente een onderzoek naar de toedracht ingesteld. Hieruit is vast te komen staan dat de brand is ontstaan op het aangrenzend braakliggend terrein aan de Geijssendorferstraat. De brand is begonnen in de struiken bij het hek en vandaar uit richting geparkeerde auto's gegaan. De oorzaak van het ontstaan van de brand kan niet worden achterhaald, dit kan vandalisme of een stukje glas zijn. (08-059552)

Bromfietser botst tegen lichtmast

Enschede

Een 26-jarige bromfietser uit Enschede botste op 12 mei rond 19.00 uur tegen een lichtmast aan de Broekheurnering. Hij raakte daarbij gewond.

Op 12 mei, rond 19.00 uur, reed een 26-jarige man uit Enschede op zijn bromfiets over de Broekheurnering. Hij reed met zeer hoge snelheid en ter hoogte van het tankstation verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een lichtmast. Hij raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Onderzoek van de politie wees uit dat de roekeloze bromfietser kort voordat de lichtmast een einde aan zijn rit maakte minimaal twee keer in een sloot was gereden en een stel wandelaars bijna had aangereden. Het kenteken van de bromfiets bleek geschorst te zijn en de 26-jarige bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs of bromfietscertificaat. De politie maakt proces-verbaal op. (08-059865)

Voetganger loopt onder auto
Enschede
Een 18-jarige man uit Enschede liep op 12 mei rond 23.15 uur zonder uit te kijken de rijbaan van de Broekheurnering op en werd daarbij aangereden door een auto.

Op 12 mei, rond 23.15 uur, liep een 18-jarige man uit Enschede zonder uit te kijken de rijbaan van de Broekheurnering op. Hij werd daarbij aangereden door een auto, bestuurd door een 58-jarige vrouw uit Enschede. De voetganger raakte daarbij gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van Politie Twente stelt een nader onderzoek in. (08-059865)

Bloempotten in brand gestoken, getuigen gezocht

Losser

In de nacht van 11 op 12 mei werd bij een woning aan de Kloppenstraat een aantal planten vernield in een plantenbak die aan de gevel hing. Daarna werd de plantenbak verhangen, bij de voordeur onder een afdakje en vervolgens in brand gestoken. De schade bleef beperkt tot de plantenbak, maar het is niet ondenkbaar dat er gevaar is geweest voor de woning en de slapende bewoners.

De politie zoekt getuigen van dit voorval en roept hen op contact op te nemen met de politie in Losser op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (08-059731)

Illegale radiozender opgerold

Almelo

Op 11 mei, rond 22.00 uur, werd door de Radiocontroledienst een illegale piratenzender opgespoord in een woning aan de Celebesstraat. De 40-jarige zendamateur werd bekeurd.

Op 11 mei rond 22.00 uur deed de Radiocontroledienst een onderzoek naar een illegale piratenzender die de communicatie van het luchtverkeer stoorde. De Radiocontroledienst stelde vast dat er uitgezonden werd vanuit een woning aan de Celebesstraat. Met assistentie van politiemensen werd een onderzoek in de woning ingesteld. De 40-jarige zendamateur probeerde zijn zender te verbergen door die bij de buren in de tuin te gooien, maar dit werd gezien. De zender werd in beslag genomen en tegen de zendamateur wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-059619)

tel.: 053-4555588


---- --