Gemeente Zederik


Coalitie Zederik weer compleet

Kees Bor

Eind vorige week zijn de onderhandelingen met de SGP succesvol afgerond.

Het nieuwe college zal bestaan uit de zittende wethouders Jory Verwolf (CDA) en Ralf Krämer (PvdA), met Kees Bor (SGP) als derde wethouder. Het bestaande College-akkoord (2006) blijft op hoofdlijnen ongewijzigd van kracht en reeds genomen besluiten zullen worden gerespecteerd.

De VVD trad ruim twee weken geleden uit de coalitie met CDA en PvdA. CDA en PvdA hebben diezelfde week nog met alle partijen (VKG, SGP, CU en VVD) oriënterende besprekingen gevoerd. Daarbij is o.a. als uitgangspunt genomen dat de zittende wethouders van CDA en PvdA hun portefeuille behouden en dat de derde wethouder de vrijgekomen portefeuille zal gaan beheren.

De VVD is van mening dat het eerst aan de overige partijen is om deel te nemen aan de nieuwe coalitie. De VKG heeft zich coöperatief opgesteld, maar kan op korte termijn geen wethouder leveren voor de vrijgekomen portefeuille. Het overleg met zowel SGP als CU was zonder meer constructief. De besprekingen zijn in volgorde van grootte van partijen voortgezet.

CDA en PvdA waarderen de opstelling van partijen. De officiële benoeming zal in de eerstvolgende raadsvergadering plaatsvinden.