Persberichten Binnensticht, 11.55 uur

Utrecht, 13-05-2008

Dronken

ZEIST Op maandagavond 12 mei werd een man aangehouden omdat hij zwaar onder invloed van alcohol verkeerde.

Rond 20.30 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Antonlaan zou staan schreeuwen en vlak daarvoor autos zou hebben vernield. Agenten gingen ter plaatse en werden door twee mensen op straat in de richting van de Jagerslaan gewezen. Die kant zou de verdachte zijn opgefietst.

Agenten zagen de verdachte inderdaad op de Jagerslaan fietsen. Zij spraken hem aan en hij was duidelijk zeer zwaar onder invloed van alcohol. De agenten hielden de verdachte, een 41-jarige man uit Utrecht, aan. Daarbij verzette hij zich. Uit onderzoek bleek dat de verdachte geen autos had vernield, maar tegen een paar mensen had staan schreeuwen.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Hij werd ter ontnuchtering voor de nacht ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap.

Fietsertje mishandeld

HUIS TER HEIDE Een man werd op maandagavond 12 mei aangehouden voor de mishandeling van een meisje.

Aan het eind van de middag was een man op de Korte Bergweg spullen in een auto aan het laden. Hij liep daartoe meerdere malen van een woning naar de auto. Daarbij moest hij diverse malen opzij springen voor enkele kinderen die over de stoep fietsten. Hij werd dit op een gegeven moment zo zat dat hij één van de kinderen, een 12-jarig meisje uit Den Dolder, beetpakte. Daarbij zouden over en weer woorden zijn gevallen en zou de man het meisje hebben geslagen en haar fiets hebben beschadigd.

De politie werd gewaarschuwd. Het meisje deed aangifte van mishandeling en vernieling en de man, 67 jaar oud en afkomstig uit Zeist, werd aangehouden. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Verkeersregelaar aangereden

ZEIST Een verkeersregelaar werd op maandag 12 mei door een automobilist aangereden. De automobilist werd kort daarna aangehouden.

Rond 17.30 uur stonden twee verkeersregelaars bij een verkeersafzetting op de Zinzendorflaan. Zij stonden daar in verband met de Pinksterfair. Een 60-jarige automobilist uit Zeist wilde langs de afzetting, maar mocht dat van één de verkeersregelaars niet. Hij reed toch door. Daarbij passeerde hij de andere verkeersregelaar, een 22-jarige man uit Haarlem. Die stapte op dat moment opzij, verloor zijn evenwicht, waardoor zijn voet door de auto geraakt werd. Hij liep daarbij licht letsel aan zijn voet op. De automobilist reed door.

De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen naar de woning van de 60-jarige verdachte. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.