Politie Zuid-Holland-Zuid


13/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 13-05-2008 o Persberichten district II

POGING INBRAAK
MEERKERK In de nacht van maandag 12 mei op dinsdag 13 mei is gepoogd in te breken in een bedrijf in de Ambachtstraat. Surveillerende agenten deden rond 02.00 uur s nachts hun ronde op het industrieterrein toen zij een zwarte Audi met gedoofde lichten met hoge snelheid zagen wegrijden. De achtervolging werd ingezet maar de verdachten wisten weg te komen. Eenmaal terug bij het bedrijf in de Ambachtstraat bleek er een ruit geforceerd te zijn. Binnen had men getracht het alarm onklaar te maken. Precies op dat moment werden de verdachten vermoedelijk gestoord door de politie. Door de eigenaar van het bedrijf is aangifte gedaan van poging tot inbraak.

COLLECTANT IN DE KRAAG GEVAT
GORINCHEM De politie heeft op maandagmiddag 12 mei een 51-jarige man uit Nieuwegein meegenomen naar het politiebureau. De politie kreeg de melding dat de man op de Varkenmarkt in Gorinchem collecteerde met een niet afgesloten collectebus. Agenten namen poolshoogte en spraken de collectant aan. Hij bleek al vaker te hebben gecollecteerd zonder vergunning. De man zei geld op te halen voor stichting Helpende Handen maar dit bleek uit niets. De man deed afstand van de 123,17 aan euros in de collectebus, dit geld is vervolgens geschonken aan een goed doel, de Roparun. Na verhoor werd de man heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

GEVONDEN
GORINCHEM Een 20-jarige vrouw uit Leiden is maandagavond 12 mei door de politie aangehouden in een woning aan de Marinus Spronklaan. De vrouw werd door de politie gezocht in verband met het feit dat ze na verlof niet was teruggekeerd naar een inrichting elders in het land. Ze had zich in Gorinchem verscholen bij een familielid, de politie werd daarover getipt. De vrouw is ingesloten.

GEEN RIJBEWIJS
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van maandag 12 mei op dinsdag
13 mei een 26-jarige man uit Nijmegen aangehouden op de A15 ter hoogte van Gorinchem.
Politieagenten controleerden de man tijdens een routine verkeerscontrole. De automobilist bleek zonder rijbewijs te rijden, hij was in het bezit van een Congolees rijbewijs maar dat is niet rechtsgeldig om in Nederland de weg mee op te mogen. De man verklaarde negen jaar in Nederland te zijn en pas voor zijn theorie opgegaan te zijn. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau in Gorinchem. Zijn vrouw kwam hem ophalen met de taxi en nam tevens de auto mee terug. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs.