Politie Zuid-Holland-Zuid


13/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 13-05-2008 o Persberichten district I

VRIENDIN GAAT ER MET AUTO VANDOOR
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 12 mei op dinsdag
13 mei een 24-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden in de Buizerdstraat. Ze wordt verdacht van diefstal van een auto. Die nacht sprak een 30-jarige man uit Rotterdam surveillerende agenten aan op de kruising Oranjelaan/Bankastraat. Hij vertelde samen met de 24-jarige vrouw naar Rotterdam te zijn gegaan om daar wat eten bij een afhaalrestaurant te halen. De man ging naar binnen maar toen hij terug bij zijn auto kwam, bleek de vriendin met auto ervandoor te zijn. De politie in Dordrecht nam poolshoogte bij het woonadres van de verdachte, zij werd daar in de omgeving met de gestolen auto gesignaleerd en daarop aangehouden. Het motief voor de diefstal zou in de relationele sfeer liggen. De man heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

BINNENBRAND
DORDRECHT In een woning aan het Oranjepark heeft maandagmiddag 12 mei brand gewoed. De buren ontdekten de brand in het naastgelegen huurpand dat bestaat uit drie woongedeelten. In een van deze woonruimtes was brand uitgebroken, vermoedelijk doordat een schemerlamp op de bank was gevallen. De brandweer bluste de binnenbrand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De 28-jarige bewoonster was op het moment van de brand niet thuis. Zij is in kennis gesteld en krijgt hulp van de stichting Salvage als het gaat om het verzekeringswerk.

AANRIJDING
DORDRECHT Op maandagavond 12 mei heeft op de Noorder Elsweg richting Oude Veerweg een aanrijding plaatsgehad tussen een fietser en een snorfietser. Een 58-jarige man uit s Gravendeel fietste met zijn vrouw over het fietspad langs de Noorder Elsweg. Achter hen wilde een
39-jarige man uit Hoogvliet op zijn snorfiets passeren. De 58-jarige man irriteerde zich eraan dat de snorfietser op het fietspad reed. Dit is daar niet toegestaan. Om die reden liet de oudere man de snorfietser niet passeren waarna ze elkaar raakten. Beiden vielen. Gelukkig raakten zij niet ernstig gewond. De snorfiets en fiets liepen lichte schade op.

SLAGADERLIJKE BLOEDING
ZWIJNDRECHT Een 36-jarige man uit Zwijndrecht heeft een slagaderlijke bloeding opgelopen. Dit gebeurde op maandagmiddag 12 mei in de Noteboomstraat. Hij sloeg uit frustratie na een onenigheid een ruit in. Hij liep daarbij een slagaderlijke bloeding op aan zijn arm. Door omstanders werd de wond dichtgedrukt. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

VIER GEWONDEN BIJ AANRIJDING
ZWIJNDRECHT- Op maandagavond 12 mei omstreeks 22.15 uur vond op de kruising Langeweg met de Bootjessteeg een aanrijding plaats tussen twee personenautos waarbij vier mensen gewond raakten. Ze zijn alle vier per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Zwijndrecht. Een 20-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht reed met zijn personenauto over de Langeweg en sloeg linksaf om de Bootjessteeg in te rijden. Hij zag daarbij een personenauto, bestuurd door een 75-jarige vrouw uit Zwijndrecht, die over de Langeweg reed gaande in de richting van de Eemstein, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Op het moment van de aanrijding stonden de verkeerslichten op knipperen. In de auto van de 20-jarige man zaten drie passagiers. Een 18-jarige vrouw uit Zwijndrecht had nek- en rugklachten en werd op een zogenaamde plank vervoerd naar het ziekenhuis. Een 17-jarige vrouw uit Zwijndrecht had last van haar arm en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Een 23-jarige man uit Zwijndrecht had last van zijn knie, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De 75-jarige vrouw uit Zwijndrecht uit de andere auto werd voor onderzoek met mogelijk inwendig letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De 20-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht werd met letsel aan zijn onderbuik naar het ziekenhuis gebracht. Tevens bleek dat hij alcohol had gedronken. Van hem is door een GGD-arts bloed afgenomen. Onderzoek moet uitwijzen of hij te veel alcohol gedronken had ten tijde van de aanrijding. Op voorhand is van deze beginnende bestuurder zijn rijbewijs ingevorderd. Beide autos raakten zwaar beschadigd.

VECHTPARTIJ
DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 12 mei een 17-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden in de Isaac da Costrastraat. Een
20-jarige man uit Dordrecht kreeg woorden met de 17-jarige op straat. Dit zou zodanig zijn geëscaleerd dat er een vechtpartij ontstond. Daarbij zou de verdachte de jongeman hebben geslagen en steekbewegingen hebben gemaakt met een mes. De 20-jarige werd daarbij geraakt in zijn hand. De verdachte is in verzekering gesteld, het mes is in beslaggenomen. De politie onderzoekt de zaak.