Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 13 mei 2008

BREDA, 13 mei 2008

Man aangehouden voor huiselijk geweld

BREDA: In de Haagse Beemden is maandagavond een 55-jarige inwoner van Breda aangehouden voor mishandeling van zijn vrouw. Het tweetal had ruzie gekregen over een relationeel probleem. De man was onder invloed van alcohol en had zijn vrouw mishandeld. Toen een buurman kwam helpen werd ook hij bij de keel gegrepen. Ook hiervan aangifte gedaan. De politie heeft de verdachte aangehouden en in verzekering gesteld.

Ruit ingeslagen met stok

BREDA: Een 36-jarige inwoner van Bavel is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden toen hij even daarvoor een ruit vernielde. Nadat de verdachte zich in de bar vervelend had gedragen was hij door de barman naar buiten gebracht. Een stok die de verdachte in zijn bezit had gebruikte hij vervolgens om een ruit van de bar te vernielen. Toevallig passerende politieagenten hebben de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. De verdachte bekende de vernieling gepleegd te hebben en is na verhoor heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Feestje loopt uit de hand

BREDA: Een feestje in het huis van moeder die op vakantie was zal dochterlief nog lang heugen. De dochter had een feestje georganiseerd in de woning aan de Oppermoeren met een aantal meiden. Ook een aantal jongens kwam daar uiteindelijk op af. Uiteindelijk liep er in de woning ongeveer 30 man rond. Even later constateerde de dochter dat de auto van moeder was meegenomen. Ook een aantal sieraden en spullen van andere gasten waren meegenomen. De gedupeerden hebben inmiddels aangifte gedaan van diefstal. De auto betreft een Volkswagen Golf type 5.

Twee fietsers gewond bij aanrijding tussen personenauto's

BREDA: Twee personenauto komen maandagavond met elkaar in aanrijding als één van de personenauto's bij het uitrijden van de parkeerplaats geen voorrang verleend. Een auto die op dat moment voorbij rijdt wijkt uit en komt dan in aanrijding met twee fietsers. De fietsers komen uit tegenovergestelde richting gefietst en kunnen de auto niet meer ontwijken. Één van de fietsers, een 17-jarige inwoner van Breda, komt door de klap net onder de auto te liggen.

Beide fietsers, waaronder ook de 16-jarige inwoner van Breda, zijn overgebracht met verschillende kneuzingen en breuken naar het ziekenhuis in Breda. Beiden auto's zijn door de aanrijding zwaar beschadigd. De politie heeft het kentekenbewijs ingevorderd en bekijkt of er proces-verbaal opgemaakt moet worden tegen één van de bestuurders van de auto's.

Auteur: Nicolette Bovenhorst