CDA afdeling Gelderland


CDA Elburg ontvangt Reinie van Schoor (PS)

---

Donderdagavond 24 april ontving de afdeling Elburg Reinie van Schoor uit Putten. Zij zit namens het CDA in de provinciale staten van Gelderland.
De avond stond in het teken van kennismaking, terwijl ook enkele politiek relevante themaâs op de agenda stonden. Het CDA Elburg kijkt terug op een geslaagde avond.

Aanwezig waren leden van de fractie/ steunfractie en een vertegenwoordiging van het bestuur om kennis te maken met Reinie. Zij is namens het CDA in de Provinciale Staten ook de contactpersoon voor de (Noord)Veluwe.

Reinie blijkt thuis te zijn in de diverse portefeuilles. Na de kennismaking werd gesproken over het (inmiddels vastgestelde) Regiocontract.
Er is vastgesteld dat de gemeenteraden er in een eerder stadium bij betrokken moeten worden en dat er niet te veel geld naar de grote steden moet gaan.
De plattelandsgemeenten moeten dan wel met goede plannen komen.

Verder is gesproken over de rol van de regioâs: Hoe zit het met de verhouding tussen de provincies, de regioâs en gemeenten?
Wat gaat goed en wat kan beter?

De leden van Provinciale Staten van het CDA brengen op 9 juli a.s. een werkbezoek aan de Noord-Veluwe. Bezocht zullen worden de gemeenten Heerde/Hattem/Oldebroek en in de middag Elburg.

Natuurlijk zijn ook de rondwegen om ât Harde en Oostendorp weer ter sprake gebracht.
De diverse onderzoeken,die nodig zijn om de rondwegen uiteindelijk te kunnen realiseren, lopen goed.

Tot slot is gesproken over de jeugdzorg in Gelderland, iets waar de provincie in eerste instantie verantwoordelijkheid voor draagt.

Naast nog andere onderwerpen waren dit de hoofdthemaâs van de avond.

Wij bedanken Reinie hartelijk voor haar bezoek aan het CDA Elburg.

Voor nadere informatie:
Reinie van Schoor-van de Brink, Statenlid
r.van.schoor@ps.gelderland.nl
tel. 0341-357357

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 13-5-2008