Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 13 mei

* VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van mishandeling. Maandagavond rond half zes kreeg de politie melding van een mishandeling van een buschauffeur bij het busstation aan de Albert Schweitzerlaan. De chauffeur had onenigheid gekregen met een passagier. De laatste, een 41-jarige man uit Krimpen aan den IJssel, gaf hierop de chauffeur een vuistslag tegen het hoofd. De politie heeft hierop de man aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
SPIJKENISSE - De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding met dodelijke afloop. Maandagmiddag rond kwart voor vier kreeg de politie melding van een aanrijding tussen een scooter en een auto op de Ruwaard van Puttenweg. Een auto met een 23-jarige bestuurster uit Spijkenisse reed op de Ruwaard van Puttenweg en kwam in botsing met de 21-jarige scooterrijder uit Spijkenisse. Dit gebeurde in de omgeving van de kruising met de Schrijnwerker / Wolwever. De scooterrijder vloog daarbij over de auto heen en kwam tegen een lantarenpaal tot stilstand. Daarbij liep de jongen inwendige bloedingen op, waaraan hij 's avonds overleed in het Ruwaard van Putten ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht. De politie vraagt mensen die getuige zijn geweest van het ongeluk om contact op te nemen met de politie van district De Eilanden via 0900-8844.


* SNELHEIDSOVERTREDER AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een snelheidsovertreder aangehouden op de A15. Maandagavond rond kwart voor twaalf surveilleerden politiemensen op de A15, komende uit de richting van Europoort en gaande in de richting van Hendrik Ido Ambacht. Op een moment werden de agenten ingehaald door een auto die kwam vanaf de A16. Hierbij reed de automobilist tot 220 km/uur. Net na de Drechttunnel kregen de politiemensen de man staande. Daarna bleek dat de bestuurder ook nog teveel had gedronken; de 44-jarige Rotterdammer had een alcoholpromillage van 1,0 in zijn bloed. De man werd bij zijn aanhouding agressief, waarna politiemensen hem met gepast geweld boeide. Hij werd overgebracht naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN VAN INBRAAK IN SCHOOL AAN

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de inbraak in een school. Op maandagmorgen rond kwart voor vijf kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een schoolgebouw aan de Gijsingstraat in Rotterdam. Ter plaatse zagen politieagenten dat er licht brandde in de school en dat er met een kluis werd geschoven. Zodra de inbrekers de politieagenten zagen, namen zij de benen. Via de nooduitgang vluchtten de verdachten, over het schoolplein, de aangrenzende tuinen in. Met behulp van een politiehond werden de verdachten, een 27-jarige en een 54-jarige Rotterdammer, aangehouden. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau, waar zij zijn ingesloten voor onderzoek.

Uitgave maandag 12 mei

* GROTE ZOEKACTIE NAAR VERMISTE JONGEN
ROCKANJE - De politie is in samenwerking met diverse hulpverlenings-organisaties een grote zoekactie gestart rondom de vermissing van een 17-jarige jongen. Hieraan hebben tientallen hulpverleners een bijdrage verleend. Zondagavond rond zes uur kreeg de politie melding dat twee broers bij het strand van Rockanje (bij de Houten Paardjes), vlakbij de Haringvlietsluizen, op een luchtbed zaten en door de aflandige wind afgedreven waren. Op een moment was het luchtbed omgeslagen en vielen de twee Rotterdamse jongens van 13 en 17 jaar oud ervanaf. Een getuige die met een zeiljacht in het water lag, zag dit gebeuren en is snel met een roeiboot er naar toe gegaan. De 13-jarige jongen is uit het water in de roeiboot gekomen, de 17-jarige jongen was toen niet meer te zien, en is vermoedelijk onder water geraakt. Hierop is een grote reddingsactie gestart waarbij naast de Zeehavenpolitie ondermeer de KLPD, de KNRM Stellendam, Reddingsbrigade, de Brandweer / duikers, vrijwilligers uit Urk, vissers uit Stellendam met een kotter en de GHOR/traumahelicopter hulp hebben verleend. Bij de zoekactie is ook gebruik gemaakt van Sonorapparatuur. De vader van de jongens en nog twee aanwezige zussen van de broers zijn direct opgevangen op het strand. De 13-jarige jongen is ter controle overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis. In vroege ochtend van maandag is de zoekactie doorgegaan door met een strandvoertuig van de politie die langs de waterkant te rijden. Daarna hebben alle organisaties hun zoekwerkzaamheden weer hervat. De zoekacties naar de 17-jarige jongen hebben nog geen nieuwe informatie opgeleverd (situatie rond half drie 's middags). De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE HAALT DRONKEN BESTUURDER VAN DE WEG

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een dronken bestuurder van de A13 gehaald. De politie kreeg de maandagochtend vroeg rond twee uur melding van een oplettende bestuurder dat er een dronken bestuurder zou rijden op de A16. De melder reed er achter aan. De gewaarschuwde agenten reden naar de bestuurder toe en zagen inderdaad dat de bestuurder de auto niet onder controle had. De snelheden wisselden van 50 km/uur tot 120 km/uur en hij wisselde steeds van rijstrook. Een aantal keren reed de auto bijna de vangrail in. Op de A13 konden agenten de man tot stilstand krijgen waarna bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. De 24-jarige bestuurder uit Bornem is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* VERDACHTE INBRAAK AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OOST / OOSTERFLANK - De politie heeft een verdachte aangehouden van inbraak in een woning. Zondagmiddag rond kwart voor drie kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat een man in een woning aan het inbreken was bij een woning aan het Kalundborgerf. De getuige had gezien dat de verdachte met een tang en een schroevendraaier bezig was om binnen te komen via een deur. Op basis van deze gegevens hebben agenten de 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Politiepersoneel hebben de verdachte overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* RIJBEWIJS KWIJT NA TE SNEL RIJDEN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een bestuurder die veel te hard reed. Surveillerende politiemensen zagen zondagmorgen rond tien uur een motorrijder rijden op de A4, ter hoogte van de Beneluxtunnel 140 km/uur rijden. Net voor de splitsing met de A15 verhoogde hij de snelheid tot 180 km/uur. Dit hield hij enige tijd vol, ook waar 50 km/uur de maximaal toegestane snelheid was. De man is staande gehouden door het politiepersoneel, alwaar het rijbewijs van de 43-jarige man uit Vlaardingen werd ingevorderd. De motor is door agenten in beslag genomen.


* MAN MET MES AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man aangehouden die met een mes in de Maastunnel liep. Maandagochtend kreeg de politie dat er een man door de Maastunnel zou lopen met een ontbloot bovenlijf en een mes in zijn handen. Dit was in de voetgangerstunnel. Ter plaatsen zagen de agenten een man lopen en hebben ze met de auto een zoeklicht op hem gericht. Nadat de man na meerdere waarschuwing niet voldeed aan de bevelen van de agenten, hebben ze hem met het gebruik van pepperspray aangehouden. Ook de politiehond heeft assistentie verleend bij het incident. De 39-jarige verdachte uit Rotterdam is geboeid overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Uitgave zondag 11 mei

* POLITIE ARRESTEERT MAN NA GOOIEN MET BLOEMPOTTEN

Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben zaterdagmiddag rond half twee een 45-jarige Rotterdammer aangehouden op de Sint-Mariastraat. De man gooide vanaf zijn balkon met allerlei voorwerpen, waaronder een grote bloempot, naar zijn beneden buurvrouw. Niemand raakte gewond. Tijdens de aanhouding verzette de man zich. Hij is overgebracht naar het politiebureau.


* WONINGEN ONTRUIMD NA BRAND IN GARAGEBOXEN

SPIJKENISSE - Zondagochtend zijn enkele tientallen woningen ontruimd na een brand in garageboxen aan de Marsstraat. De brand ontstond rond kwart voor zes in een garagebox waar een aantal gasflessen lagen opgeslagen. Een paar gasflessen ontploften. De brand sloeg over naar de andere garageboxen. Vanwege de grote rookontwikkeling werden ongeveer 40 a 50 woningen ontruimd. Zij werden op straat opgevangen. Na drie kwartier had de brandweer de brand geblust en konden alle bewoners weer huiswaarts keren. Tien garageboxen hebben door de brand schade opgelopen. Niemand raakte gewond. De Technische Recherche stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand, waarbij brandstichting niet wordt uitgesloten.


* MAN GEWOND NA AANRIJDING
HELLEVOETSLUIS - Een 33-jarige man uit Hoedekenskerke is zaterdagavond rond elf uur gewond geraakt na een aanrijding op de N57. Het slachtoffer reed op de motor toen hij, vermoedelijk tijdens een inhaalmanoeuvre, tegen een verhoging in het wegdek reed. Hij liep meerdere botbreuken op en is overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam.


* VISSERIJCONTROLE IN BERGSE BOS
BERGSCHENHOEK/HILLEGERSBERG/BLEISWIJK - Politiepersoneel van het district Noord heeft in de nacht van zaterdag op zondag, in samenwerking met boswachters van Groenservice Zuid-Holland, een visserijcontrole gehouden in het Bergse Bos. De controle werd uitgevoerd voor het in stand houden van de visstand en na klachten van vissers. In totaal werden 64 personen gecontroleerd en 43 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer vissen zonder vispas, vissen in gesloten tijd, vissen in strijd met vergunningvoorwaarden (waaronder vissen in de nachtelijke tijd en/ of vissen met alcohol), vissen met meer hengels dan is toegestaan. Ook werden twee bekeuringen uitgeschreven voor het stoken van een open vuur in een bos.


* TWEE GEWONDEN NA VECHTPARTIJ AANGEHOUDEN

Politiemensen van het district Noord hebben zaterdagavond twee mannen gearresteerd na een vechtpartij op de Kleiweg. Rond tien uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij tussen meerdere personen. Tijdens de vechtpartij raakte een 22-jarige Rotterdammer zwaar gewond. Een 28-jarige man uit Antwerpen liep ook verwondingen op. De twee slachtoffers zijn later die nacht gearresteerd. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van de vechtpartij en mogelijk andere verdachten.


* MAN GEWOND NA VECHTPARTIJ
HOEK VAN HOLLAND - Een 18-jarige man uit Maassluis is zaterdagmiddag gewond geraakt na een vechtpartij op het strand aan de Zeekant. Door nog onbekende oorzaak ontstond er onenigheid tussen het slachtoffer en een aantal jongeren waarbij het slachtoffer meerdere klappen kreeg. Hij liep hierbij onder meer lichte verwondingen op aan zijn lichaam en werd overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De politie heeft ter plaatse gesproken met meerdere getuigen en stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA BEDREIGING
VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben zaterdagavond een 25-jarige man uit Vlaardingen aangehouden op verdenking van bedreiging. Zaterdagavond rond half tien kreeg de politie de melding dat een 35-jarige man uit Vlaardingen op de Hoogstraat was bedreigd met een mes. Ook zou hij gedreigd hebben het slachtoffer dood te schieten. De politie stelde een onderzoek in en arresteerde de verdachte rond half twaalf op de Westhavenkade.