Award voor beste rookvrije school
Den Haag - 13 mei 2008 - Jaarlijks is het op 31 mei Wereld Niet Roken Dag (WNRD). En elk jaar wordt de Gerbera Award uitgereikt. Dit jaar staat ...
Lees verder >
Nog 1 week de tijd om uw school te nomineren voor de Gerbera Award 2008

Den Haag - 13 mei 2008 - Jaarlijks is het op 31 mei Wereld Niet Roken Dag (WNRD). En elk jaar wordt de Gerbera Award uitgereikt. Dit jaar staat deze dag wereldwijd in het teken van `tobacco free youth`. In Nederland is dat vertaald naar de rookvrije school. Elke school in het voortgezet onderwijs kan tot en met 22 mei meedingen naar de titel `Beste Rookvrije School'. De Award wordt uitgereikt op 30 mei in Corpus `reis door de mens' in Oegstgeest.

Heeft uw school het beste rookbeleid van Nederland? Of wordt het hoog tijd dat uw school echt rookvrij wordt? Dus ook het schoolplein? Doe dan mee aan de strijd om de Gerbera Award 2008 voor Beste Rookvrije School en win een gratis `reis door de mens' in het nieuwe Corpus experience in Oegstgeest. Kijk voor meer informatie op www.wereldnietrokendag.nl. Scholen kunnen zichzelf nomineren voor de Gerbera Award, maar ook door anderen worden genomineerd.

Dus, werkt u op een school uit het voortgezet onderwijs die rookvrij is en een prima rookbeleid heeft, nomineer deze dan voor de Gerbera Award. Om de prachtige Gerbera Award te winnen, zal de winnende school een extra `touch' hebben moeten geven aan het (bekendmaken van het) rookbeleid.

De drie beste scholen worden uitgenodigd in Corpus voor een rondleiding en lopen tevens de kans de Award in ontvangst te mogen nemen.

De Rookvrije School is het thema van Wereld Niet Roken Dag. Eén van de activiteiten is de uitreiking van de Gerbera Award. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie of persoon die zich inzet voor het niet-roken. De oranje Gerbera is het internationale symbool voor niet-roken. De Award is een initiatief van STIVORO, het Astma Fonds, KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Hartstichting en het ministerie van VWS.